Portofoliul obligatoriu pe care trebuie sa il aiba elevii in anul scolar 2024-2025

/ / Modificat: 2024-08-06
Portofoliul obligatoriu pe care trebuie sa il aiba elevii in anul scolar 2024-2025

 

Urmatorul an scolar vine cu schimbari importante in invatamant. Elevii si prescolarii vor trebui sa aiba un portofoliu individual, pentru a putea fi evaluati mai usor. Acesta este mentionat in Legea Educatiei din anul 2011, insa abia acum devine obligatoriu. 

Ministerul Educatiei anunta o schimbare importanta incepand cu urmatorul an scolar. Copiii vor trebui sa aiba, de la grupa mijlocie pana la absolvirea liceului, un portofoliu educational, care sa cuprinda realizarile lor educationale. Printre documentele care se vor regasi in acest portofoliu se numara: rezultatele scolare, fisa matricola, notele de la evaluarile si examenele nationale, diplomele si certificatele primite pe parcursul anilor de studiu, pentru activitati extrascolare. 

Reglementarea este cuprinsa in Legea Educatiei 198/2023, iar acest portofoliu va cuprinde si certificari de la diferite discipline de studiu, precum si alte documente care pot fi relevante pentru evaluarea elevilor. Acest portofoliu va fi realizat in format electronic, spun reprezentantii din invatamant, pentru a evita dificultatile legate de stocarea dosarelor fizice. 

”Articolul 133 – (3) In termen de 36 de luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, portofoliul educational va fi realizat si in format digital integrat, ca parte a Sistemului integrat de management al scolaritatii, administrat de Ministerul Educatiei prin intermediul UESMATD”, se arata in lege.

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi An scolar

Articole recomandate

Citeste si despre