Premiera in Romania: o noua materie in scoli, pentru elevii din Ilfov, din septembrie 2024

/ / Modificat: 2024-09-06
Premiera in Romania: o noua materie in scoli, pentru elevii din Ilfov, din septembrie 2024

Incepand cu 9 septembrie 2024, elevii din judetul Ilfov vor avea o noua materie in catalog – „Ora cu si pentru animale.”

Aceasta este o premiera in Romania si va fi implementata doar in acest judet, ca disciplina optionala. Materia isi propune sa ii invete pe elevi despre respectul si afectiunea fata de toate fiintele vii. De-a lungul unor cursuri interactive, elevii au participat deja la activitati educative care au subliniat importanta empatiei fata de animale.

CITESTE SI: Scolile care vor folosi catalogul electronic in anul scolar 2024-2025

Daca aceasta initiativa va avea rezultate pozitive, este posibil ca materia sa fie extinsa si la nivel national. Mentorii implicati in proiect sustin ca elevii au fost foarte entuziasmati de aceste lectii neconventionale.

„Dupa ce va fi pilotat un an, doi, in Ilfov, va fi analizat de specialistii din minister, sa fie aprobat la nivel national. Materia apare deja in catalog, in scolile unde a fost ales acest optional: Ora cu si pentru animale. Este un curs de constientizare si de responsabilizare, pentru elevii claselor a V-a si VI-a. Tintim si parintii, prin copii”, a declarat Cristina Ghita, inspector scolar general adjunct, ISJ Ilfov.

CITESTE SI: Interdictiile elevilor in anul scolar 2024-2025. Prevederile din noul Statut al Elevului

„Am inceput cu un proiect-pilot. Iar acum vedem acest pas ca pe o mare realizare profesionala. Timp de doi ani, elevii din localitatile ilfovene Domnesti si Ciolpani, au facut cursuri interactive, tinute de noi si de partenerii nostri de la Animal Society. Elevii au fost extrem de incantati. Au invatat ca toate fiintele merita respect si afectiune. In plus, copiii care isi dezvolta empatia fata de animale isi dezvolta automat si empatia fata de ceilalti oameni”, a declarat Hilde Tudora, director Protectia Animalelor CJ Ilfov.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre