REACTIA politistului de la 112 care a vorbit cu Alexandra. "Multi zic ca am grabit-o"

/ / Modificat: 2019-08-01
REACTIA politistului de la 112 care a vorbit cu Alexandra.

Viorel Florescu, politistul de la 112 care a preluat apelul Alexandrei a explicat felul in care s-a comportat cu adolescenta.

Potrivit raportului MAI, acesta ar fi avut o atitudine refractara fata de situatia prezentata de fata si nu a dat dovada de implicare pentru a obtine mai multe date privind locul in care este sechestrata.

Foto: Realitatea.net

Alexandra reusise sa sa sune la numarul de urgenta si ii implora pe politisti sa o salveze. Fata le-a spus ca ii este foarte frica si ca ii roaga sa ramana cu ea la telefon. Politistul Viorel Florescu i-a transmis, insa, sa inchida telefonul pentru ca sunt alte apeluri in asteptare.

Cum explica politistul

"Timpul este limitat. In momentul in care apare un alt apel, noi trebuie sa raspundem la acel apel in 9 secunde, cam atat tine sa luam contact cu apelantul. (...) Avem un timp limitat, cu aceasta presiune a timpului si raspundem acelor cu care suntem in contact si de a prelua celalalt apelant, pentru ca nu cunoastem ce urgenta are acela", a explicat Viorel Florescu, pentru Antena 3.

Politistul sustine, de asemenea, ca nu a tratat superficial cazul Alexandrei.

"Apelul cu Alexandra a fost la 11.05, de la STS catre mine, dispecer politie. In stenograma m-am uitat, au discutat destul de mult cu Alexandra. Ce vorbeam cu Alexandra, spunea in casca ca a fost rapita si violata. Eu am intrebat... Eu am zis: Aoleu, dati-mi mai repede. (celor de la STS, n.r.). Apoi am discutat eu cu ea, am intrebat din nou daca stie unde se afla, ce s-a intamplat. E in stenograma."

"Multi zic ca am grabit-o"

Florescu sustine ca nu a ignorat cazul minorei.

"Era un caz deosebit, asa l-am perceput. Din plansul si suspinele ei nu era ceva in genul: Hai, las-o, ca nu e adevarat. Nu, era ceva foarte serios. Am mai discutat putin cu Alexandra, dupa care mi-au aparut apeluri. (...) Multi zic ca am grabit-o. Faptul ca trebuie sa iau si alt apel, si singur preiau apelurile, nu e nimeni langa mine ca sa preia si eu sa stau linistit cu fata asta", a mai precizat Viorel Florescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Politist 112 Alexandra caracal

Articole recomandate

Citeste si despre