Reguli mai stricte in scoli de la 1 septembrie 2024. Telefoanele interzise, note la purtare in catalog si sanctiuni disciplinare

/ / Modificat: 2024-08-09
Reguli mai stricte in scoli de la 1 septembrie 2024. Telefoanele interzise, note la purtare in catalog si sanctiuni disciplinare

 

Incepand din toamna, regulile pentru elevi vor deveni mult mai stricte. Utilizarea telefoanelor mobile in timpul orelor de curs va fi interzisa, iar nota la purtare va fi inclusa in catalog.

Elevii care nu respecta regulile vor fi izolati intr-o sala speciala, similara cu cele de detentie din scolile americane. Aceste masuri fac parte din noul statut al elevilor si regulamentul scolar, care vor fi implementate incepand cu luna septembrie.

Telefoanele mobile vor fi interzise in timpul orelor, cu exceptia cazurilor in care sunt folosite in scopuri educative si cu aprobarea profesorului. Fiecare scoala va stabili cum va gestiona aceasta situatie. Daca un elev incalca aceasta regula, telefonul sau poate fi confiscat pana la sfarsitul zilei si returnat doar parintelui.

In alte tari, regulile sunt chiar mai severe. De exemplu, in Marea Britanie, elevii nu au voie sa aiba telefoane mobile nici macar in incinta scolii.

Noul statut al elevului si Regulamentul-cadru pentru organizarea si functionarea scolilor preuniversitare prevad si scaderea notei la purtare, precum si introducerea unei sali speciale pentru elevii care perturba orele.

La finalul fiecarui modul, elevii vor primi o nota la purtare, iar la sfarsitul anului scolar se va calcula media acesteia. Pentru fiecare 20 de absente nemotivate, media scade cu un punct. Daca un elev deranjeaza ora, profesorul poate decide trimiterea acestuia intr-o sala separata, similara celor din scolile americane, unde va fi supravegheat fara a primi absenta.

In ceea ce priveste sanctiunile, elevii risca sa piarda bursele pentru anul respectiv, sa fie suspendati sau chiar exmatriculati, cu sau fara drept de reinscriere in aceeasi scoala sau in alta unitate de invatamant. Cei care au dreptul de reinscriere pot beneficia de consiliere scolara sau psihologica.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli Scoala Telefoane parinti

Articole recomandate

Citeste si despre