Robotelul care merge la scoala in locul copiilor bolnavi: cum functioneaza si cat costa inchirierea lui

/ / Modificat: 2024-10-06
Robotelul care merge la scoala in locul copiilor bolnavi: cum functioneaza si cat costa inchirierea lui

 

Pentru copiii bolnavi care nu pot merge la scoala, separarea de colegi si clasa poate avea un impact emotional profund. 

O companie norvegiana a dezvoltat robotelul AV1, menit sa ajute elevii care urmeaza tratamente de lunga durata sau se confrunta cu probleme de sanatate mintala sa ramana conectati cu mediul scolar, conform CNN. Acest robotel serveste drept ochi, urechi si voce pentru elevii care nu pot fi fizic prezenti in clasa.

Elevii pot controla robotelul de la distanta

AV1 este un robot cu un design simplificat, asemanator unui cap si trunchi uman. Acesta se poate roti la 360 de grade si este echipat cu o camera, microfon si difuzor. Profesorii il plaseaza pe catedra, iar elevii il controleaza de la distanta printr-o aplicatie speciala, folosind o parola unica.

„Ei pot atinge sau glisa degetul in jurul ecranului pentru a privi diferite colturi ale clasei”, explica Florence Salisbury, director de marketing pentru compania No Isolation. Aplicatia include si functia „ridica mana”, unde o lumina de pe capul robotului clipeste pentru a semnala profesorului ca elevul are o intrebare.

Cat costa sa inchiriezi un astfel de robot?

Salisbury a declarat ca in prezent exista 3.000 de roboti AV1 activi in 17 tari, majoritatea fiind utilizati in Regatul Unit si Germania, fiecare avand peste 1.000 de roboti in functiune.

In Marea Britanie, scolile pot inchiria AV1 pentru aproximativ 150 de lire sterline pe luna (200 de dolari), sau pot achizitiona un robot cu 3.700 de lire sterline (aproximativ 4.960 de dolari), cu un pachet de servicii suplimentare anual de 780 de lire sterline (1.045 de dolari).

Pe langa participarea la ore, robotelul AV1 ajuta la mentinerea legaturilor sociale dintre elevii bolnavi si colegii lor. Salisbury a povestit despre un tanar de 15 ani din Warwickshire, Anglia, care foloseste AV1 pentru a participa la ore, iar prietenii sai il iau la pranz, asigurandu-se ca este inclus in grupul lor social.

„Aceasta conexiune cu scoala devine un colac de salvare pentru elev, mai ales pentru cei cu afectiuni medicale”, a adaugat Salisbury.

Chartwell Cancer Trust din Marea Britanie dispune de 25 de roboti AV1, care sunt pusi la dispozitia copiilor grav bolnavi. Michael Douglas, administratorul fondator al trustului, a explicat ca acesti roboti permit copiilor sa ramana implicati in educatie chiar si atunci cand se afla la terapie intensiva:

„Ei sunt iubiti de parinti si fac o diferenta reala. Ei fac copilul important”.

 

 

Articole recomandate

Citeste si despre