ARNIS a finalizat implementarea platformei online de digitalizare a comunicarii în neonatologie, în colaborare cu Sectia Neonatologie 1 din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca
Asociatia Romana pentru Nou-nascutii Îndelung Spitalizati – ARNIS încheie proiectul ”SUS-TIN – Crestem (SUS) calitatea serviciilor medicale-sociale în Terapie Intensiva Neonatala (TIN), iar beneficiarii devin ulterior donatori (SUSTIN)”, în colaborare cu Sectia Neonatologie 1 a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar acordat de Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
REZULTATE
În cele 10 luni de functionare (05.2023-02.2024) platforma a contabilizat peste 310 de utilizatori, beneficiari directi. Dintre acestia peste 140 sunt viitori parinti sau parinti cu bebelus nascut la termen si peste 135 de parinti cu bebelus în terapie intensiva neonatala au beneficiat de serviciile oferite gratuit de platforma, iar peste 30 de cadre medicale din spitalul partener au cont si sprijina parintii online. Au fost accesate peste 240 de ore de materiale video educative, iar prin prisma obiectivului de crestere a capacitatilor ARNIS, asociatia a cooptat peste 863 de donatori recurenti si un total de peste 103.779 lei în donatii începand cu 01.01.2023.
Platforma va continua sa ofere servicii gratuite parintilor, si dupa încheierea finantarii oferite prin programul Active Citizens Fund Romania, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Functionarea platformei va fi asigurata pentru o perioada de 5 ani. ARNIS va asigura mentenanta si suportul din fonduri proprii, provenite din donatii recurente ale persoanelor fizice, dar si prin spirijinul partenerului de proiect în furnizarea serviciilor de internet, compania DIGI | RCS & RDS.
TESTIMONIALE
“Acuma e prima data cand îl vede pentru ca a fost plecat în deplasare la munca si nu a putut sa vina. Acuma este cel mai mandru si fericit ca a reusit sa si-l vada.” Parinte, beneficiar al platformei, familia Onuc
”Pentru parinti SUS-TIN reprezinta oportunitatea de a parcurge cursurile online, atat de puericultura cat si cele despre nou-nascutul din terapie intensiva. De asemenea, exista sansa pentru parinti dar si pentru alti membrii ai familiei de a vedea copilul pe camera în intervalul orar specificat. Pentru personalul medical a reprezentat o grija în plus verificarea functionalitatii camerelor. Însa momentul în care parintele povesteste cu bucurie faptul ca si-a vazut copilul, în acele momente realizezi ca un lucru mic este un lucru important si acesta s-a putut realiza prin acest program. Succes mai departe!” Dr. Hasmasanu M., medic Neonatolog în cadrul sectiei Neonatologie 1 din SCJU Cluj-Napoca
Scopul Platformei de digitalizare SUS-TIN a fost sa faciliteze comunicarea si cresterea calitatii serviciilor medicale si sociale acordate nou-nascutilor (prin comunicarea parinte-copil, educare si informare a parintilor), dar si dezvoltarea sustenabilitatii si capacitatii de fundraising a ARNIS. Valoarea totala a proiectului implementat în perioada 04.2022-02.2024 a fost de 107.782 euro.
Servicii si beneficii pe care le aduce Platforma SUS-TIN (https://sus-tin.arnis.ong/)
(1) Comunicare video parinti-bebelus din Terapie Intensiva Neonatala: transmisiune livestreaming a imaginilor cu bebelusul din incubator, doar catre propriul parinte, (2) Educarea parintilor despre îngrijirea bebelusului: Curs de puericultura cu 6 capitole în fomat video si 13 Seminarii video pentru parinti, (3) Comunicare medici-parinti cu nou-nascuti în Terapie Intensiva Neonatala, (4) Fundrasing, (5) Comunicarea rezultatelor pe platforma.