Salvati Copiii Romania anunta mobilizarea unui fond de urgenta pentru interventiile umanitare in localitatile afectate de inundatii

/ / Modificat: 2024-09-19
Salvati Copiii Romania anunta mobilizarea unui fond de urgenta pentru interventiile umanitare in localitatile afectate de inundatii

Organizatia Salvati Copiii Romania anunta mobilizarea unui fond de urgenta pentru interventiile umanitare imediate in localitatile afectate sever de inundatii. Astfel, copiii din aceste zone si familiile lor vor primi asistenta umanitara si vor fi monitorizati, pentru evaluarea constanta a nevoilor pe care le au.

Echipele mobile ale organizatiei actioneaza deja in localitatile Cuza Voda, Slobozia Conachi, Pechea, Grivita si Costache Negri.

Ca masuri de interventie imediata, echipele mobile Salvati Copiii Romania au distribuit produse de ingrijire personala de prima necesitate, produse de curatenie si igienizare a spatiilor, produse de ingrijire specifice nou-nascutilor si sugarilor, imbracaminte si incaltaminte, paturi si pilote, ghiozdane cu rechizite. 

Copiii sunt cei mai afectati, sufera de frig si sunt afectati psiho-emotional. Nevoile identificate sunt cele legate de subzistenta imediata – alimente, haine, paturi, apa potabila – precum si cele necesare reinsertiei in scoala – rechizite, ghiozdane. Totodata, echipele Salvati Copiii Romania au constatat ca este nevoie de servicii de  suport emotional. 

De asemenea, scolile afectate de inundatii au nevoie de dotare, pentru a putea relua cursurile.

Mecanismul de urgenta poate fi sprijinit prin donatii in contul RO04RNCB0071011434790009.

Taguri Salvati copiii

Articole recomandate

Citeste si despre