Scolile care vor folosi catalogul electronic in anul scolar 2024-2025

/ / Modificat: 2024-09-02
Scolile care vor folosi catalogul electronic in anul scolar 2024-2025

 

Aproape 1.900 de scoli trec la catalogul electronic in anul scolar 2024-2025. Potrivit ministrului Educatiei, Ligia Deca, numarul scolilor care vor folosi catalogul electronic a crescut cu peste 60% fata de anul scolar trecut.

„Continuam digitalizarea educatiei: numarul scolilor care folosesc catalogul electronic creste cu peste 60% fata de anul trecut! Mai mult de o scoala din patru va folosi acest instrument cu ajutorul caruia parintii pot vedea in timp real situatia scolara a copiilor”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Vezi AICI lista scolilor care vor folosi catalogul electronic in anul scolar 2024-2025

Unitatile de invatamant in care se foloseste catalogul electronic trebuie sa asigure din bugetul propriu sau din alte fonduri achizitionarea programelor/serviciilor de catalog electronic, fiind interzisa solicitarea achitarii acestor servicii de catre elevi sau reprezentantii legali ai acestora.

„Unitatile de invatamant prevazute in Anexa 1 asigura, prin contractele incheiate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic, siguranta datelor cu caracter personal, in conformitate cu reglementarile in vigoare”, se arata in Ordinul de Ministru semnat de Ligia Deca.

Conform aceluiasi document, scolile au dreptul sa renunte la folosirea catalogului electronic in orice moment. 

  • Surse: edu.ro, hotnews.ro, edupedu.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri An scolar

Articole recomandate

Citeste si despre