Sfatul pretios al unei mamici pentru toti parintii dupa ce si-a pierdut copilul la Disney World: M-au salvat

/ / Modificat: 2024-08-11
Sfatul pretios al unei mamici pentru toti parintii dupa ce si-a pierdut copilul la Disney World: M-au salvat

 

Vacantele de familie sunt adesea considerate o oportunitate de relaxare, dar unele calatorii pot fi mai stresante decat altele. Asa a fost experienta unei mame care a vizitat Disney World impreuna cu cei cinci copii ai sai.

Intr-un interviu cu Business Insider, femeia a dezvaluit ca, desi a calatorit in multe colturi ale lumii alaturi de copii, Disney World a reprezentat cea mai stresanta dintre toate destinatiile.

 „Disney World a fost, fara indoiala, cea mai complicata vacanta pe care am avut-o. Erau atat de multe atractii si personaje care ne distrageau atentia, iar multimile erau coplesitoare. Am incercat sa nu ma concentrez pe riscurile de a pierde copiii in aglomeratie si am planificat fiecare detaliu pentru a fi pregatita pentru orice situatie”, a explicat mama.

Vizita a avut loc in ianuarie 2024, iar copiii aveau varste intre 5 si 11 ani. Toti aveau cu ei ghiozdane scolare, in care isi pastrau cartile de autografe, pixuri, sticle de apa si pelerine de ploaie. Mama a adaugat ca, in fiecare zi, le permitea copiilor sa isi aleaga un balon colorat la intrarea in parc, pe care apoi il lega de ghiozdanele lor.

„Instinctiv, am numarat baloanele tot timpul. Ori de cate ori intram intr-un restaurant, mergeam cu monorailul, ne uitam la parade sau asteptam la coada, eram tot timpul cu ochii pe acele baloane pentru a tine evidenta copiilor mei. In timp ce copiii se bucurau de atractii, eu ma ocupam de rucsaci”, a relatat ea.

Intr-o zi, cand au parasit monorailul, femeia a numarat baloanele: cinci. Dupa ce au strans paltoanele, aparatul foto si caruciorul, au urcat pe scara rulanta. A decis sa numere din nou baloanele. 

„Numaram: unu, doi, trei, patru! Inima mi s-a oprit. Asa cum se intampla adesea in excursiile in natura, sotul meu era in fata grupului, iar eu eram in urma. Am realizat ca unul dintre gemeni lipsea si am inceput sa strig dupa sotul meu. Intorcandu-ma pe scara rulanta, am vazut un balon pe peron, in mijlocul multimii. Am strigat numele copilului meu, incercand sa imi fac loc printre oameni pentru a ajunge la peron inainte ca fetita mea sa fie dusa de multime in urmatorul tren”, a spus mama.

Pentru a preveni astfel de situatii in locuri aglomerate, femeia recomanda cateva masuri de precautie.

 „Este crucial sa pastram copiii mici aproape, fie prin tinerea lor de mana, fie prin utilizarea carucioarelor. De asemenea, tricourile colorate si distinctive pot ajuta. Faceti fotografii cu copiii pentru a putea arata personajelor in caz de nevoie si stabiliti un loc de intalnire clar in caz de despartire, de preferinta intr-un loc mai putin aglomerat. 

Pentru cei cu telefoane, o fotografie a locului de intalnire este utila. Exista acum dispozitive GPS mici care pot fi purtate usor, dar baloanele raman un truc eficient pentru a localiza rapid copiii”, a concluzionat ea.

„Baloanele m-au salvat de la pierderea copilului meu. Voi fi mereu recunoscatoare pentru ele”, a incheiat femeia.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Copil Copil pierdut

Articole recomandate

Citeste si despre