ShakeUP!2.0, un proiect de pregatire in caz de cutremur pentru liceenii din Bucuresti

/ / Modificat: 2024-06-05
ShakeUP!2.0, un proiect de pregatire in caz de cutremur pentru liceenii din Bucuresti

Asociatia E.D.I.T. continua activitatile si proiectele de educare si informare pentru elevii si profesorii din Bucuresti. Astfel, prin proiectul ShakeUP!2.0, organizatorii au oferit tinerilor informatiile si instrumentele necesare pentru a initia discutii cu parintii lor despre comportamentele corecte si masurile de siguranta in cazul unui cutremur.

La aceasta noua editie desfasurata in luna mai in 20 de licee din Bucuresti, ShakeUp!2.0 a ajuns in fata a 4000 de elevi, au fost implicati 100 de profesori si 10.000 de bucuresteni informati din cadrul familiilor elevilor de liceu.

Mai mult, inca de la prima editie a proiectului, Asociatia EDIT a lansat un videoclip informativ despre proiectul ShakeUP!2.0, prin care un adolescent propune o comparatie ingenioasa intre pregatirea pentru un cutremur si pregatirea pentru o vacanta alaturi de parinti, subliniind importanta pregatirii adecvate in ambele situatii.

“Noi avem deseori mentalitatea de genul “lasa ca nu mi se intampla mie”. Stiind ca de fapt nu avem control asupra situatiilor de urgenta, asupra calamitatilor naturale, noi venim cu proiecte de preventie care sa aduca informatii utile si care pot face diferenta intre viata si moarte. Asta facem prin “ShkeUp!2.0: informam, exemplificam, venim cu metode de siguranta. Liceenii au fost incantati de proiect, chiar ne-au spus la finalul workshop-ului ca nu stiau multe din informatii, iar fluierul de SOS pe care l-am inmanat catre ei a fost bine primit”, a declarat Ion Arseni, vicepresedinte Asociatia EDIT.

ShakeUP!2.0 este finantat prin programul pentru cutremur si alte dezastre majore Bucurestiul Pregatit, initiat de Fundatia Comunitara Bucuresti si sustinut de ING Bank, Lidl Romania, IKEA si PAID.

  • Foto: PR

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire copii scoala Linistire cutremur copii

Articole recomandate

Citeste si despre