Show aviatic in Bucuresti, sambata, de Ziua Aviatiei! De unde se pot vedea mai bine aeronavele militare

/ / Modificat: 2024-07-19
Show aviatic in Bucuresti, sambata, de Ziua Aviatiei! De unde se pot vedea mai bine aeronavele militare

Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene este sarbatorita in fiecare an pe 20 iulie. Zeci de aeronave militare vor survola Piata Aviatorilor, iar la Otopeni va fi spectacol de circ, anunta b365.ro.

Show aviatic in Bucuresti, de Ziua Aviatiei. Zeci de aeronave militare vor survola Piata Aviatorilor

Incepand cu ora 10, la Monumentul Eroilor Aerului va avea loc o ceremonie militara si religioasa si se vor depune coroane de flori in memoria eroilor aviatori. Vor fi comemorati soldatii care s-au sacrificat pe front. Ei au luat parte la misiuni din diverse teatre de operatii cum sunt Althea (Bosnia, 2005), KAIA (Afganistan, 2006 si 2011-2012), Baltica 07 (Tarile Baltice, 2007). Apoi, zeci de Aeronave militare de la Fortele Aeriene Romane vor face spectacol pe cer.

Se vor ridica de la sol elicoptere apartinand Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Aeroclubului Romaniei. Publicul va putea admira aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 si IAR-99, dar si elicoptere tip EC-135 SMURD si S-70M BlackHawk. Acestea vor fi insotite si de o aeronava Learjet 75 apartinand Ministerului Afacerilor Interne, de elicoptere tip SA-365 Dauphin ale Serviciului Roman de Informatii, o aeronava C-17 apartinand PAPA si aeronave Extra 300 apartinand Aeroclubului Romaniei, precum si aeronave de tip F-18 Hornet ale Fortelor Aeriene Finlandeze.

Va fi spectacol si in aeroprtul Otopeni, unde acrobatii de la Circul Metropolitan Bucuresti vor sustine un spectacol incepand cu ora 11. Showul va avea loc la noul terminal Plecari.

„Cu ocazia sarbatorii Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, sambata, 20 iulie, incepand cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor, se va desfasura o ceremonie militara si religioasa cu depuneri de coroane de flori in memoria eroilor aviatori.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare apartinand Fortelor Aeriene Romane: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 si IAR-99, dar si elicoptere tip EC-135 SMURD si S-70M BlackHawk si o aeronava Learjet 75 apartinand Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip SA-365 Dauphin ale Serviciului Roman de Informatii, o aeronava C-17 apartinand PAPA si aeronave Extra 300 apartinand Aeroclubului Romaniei, precum si aeronave de tip F-18 Hornet ale Fortelor Aeriene Finlandeze.

In perioada 16-18 iulie, incepand cu ora 10.00, in zona Monumentului Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor, vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Fortelor Aeriene Romane.

Zborurile de antrenament din perioada 16-18 iulie, precum si survolul aeronavelor cu ocazia sarbatorii Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene din 20 iulie se vor executa cu luarea tuturor masurilor de siguranta si respectarea reglementarilor aeronautice in vigoare, astfel incat impactul asupra comunitatii locale sa fie minim.

Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene este sarbatorita, in fiecare an, la 20 iulie, cand este praznuit Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al pilotilor”, au transmis reprezentantii Fortele Aeriene Romane prin intermediul unui comunicat de presa.

Restrictii de circulatie in Bucuresti pe 20 iulie. Strazi inchise de Ziua Aviatiei

Brigada de Rutiera Bucuresti a anuntat ca sambata, 20 iulie, soferii vor avea parte restrictii de circulatie cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Terestre.

In Bucuresti, se vor organiza o serie de activitati la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor. Este vorba despre o ceremonie militara cu depuneri de coroane, jerbe de flori si survol aerian cu ocazia „Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene”.

Activitatile se vor desfasura intre orele 10:00 – 11:00. Din acest motiv, traficul rutier urmeaza sa fie restrictionat, intre orele 09:00 – 12:00, pe:

  • Bulevardul Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulatie, intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle,
  • Aleea Modrogan si Aleea Alexandru,
  • Strada Arhitect Ioan Mincu, pe ambele sensuri de circulatie, intre Sos. Kiseleff si Bd. Aviatorilor,
  • Strada Aviator Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulatie, intre str. Ermil Pangratti si Bd. Aviatorilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente

Articole recomandate

Citeste si despre