Statutul Elevului a fost publicat in Monitorul Oficial. Prevederea despre tinuta scolara care ii vizeaza pe toti elevii

/ / Modificat: 2024-08-25
Statutul Elevului a fost publicat in Monitorul Oficial. Prevederea despre tinuta scolara care ii vizeaza pe toti elevii

 

Mai este putin pana cand incepe noul an scolar, iar autoritatile au publicat in Monitorul Oficial noul Statut al Elevului. Actul a fost adoptat prin ordinul Ministrului Educatiei nr. 5.707 si vine cu o serie de schimbari fata de anul trecut.

Una dintre acestea vizeaza tinuta cu care elevii vin la scoala. Daca pana acum, era prevazut in actul normativ ca elevilor nu li se poate interzice accesul in scoala pe motiv ca tinuta este indecenta, acest lucru se schimba incepand cu anul scolar 2024-2025. Elevii au obligatia de a se prezenta la cursuri intr-o tinuta vestimentara decenta, potrivit noului Statul al Elevului. 

”Art. 14. — (1) Elevii au urmatoarele indatoriri: d) de a se prezenta la scoala si la toate activitatile organizate de aceasta intr-o tinuta vestimentara decenta si adecvata si de a purta elementele de identificare in conformitate cu legislatia in vigoare si cu regulamentele si hotararile unitatii de invatamant preuniversitar”, conform Statutului Elevului 2024.

Vechiul statut prevedea ca ”tinuta vestimentara sau lipsa elementelor de identificare nu poate reprezenta un motiv pentru refuzarea accesului in perimetrul scolii”, insa aceasta prevedere a fost eliminata. 

Anul scolar incepe pe 9 septembrie 2024 si va avea o durata de 36 de saptamani de studiu, acestea fiind impartite in 5 module. La finalul fiecarui modul, elevii au o vacanta cuprinsa intre o saptamana si trei saptamani. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Statutul elevului

Articole recomandate

Citeste si despre