Studii gratuite pentru copii

/ / Modificat: 2007-02-05
Studii gratuite pentru copii

Odata ajunsi intr-o institutie europeana, angajatii romani vor avea, pe linga salariile motivante, si alte facilitati.

Copiii functionarilor publici din UE vor putea studia gratuit la una dintre scolile europene, in timp ce pentru parintii obisnuiti taxa variaza de la 2.500 pina la 4.600 de euro, in functie de nivelul de studiu, potrivit datelor de pe site-ul oficial al Scolii Europene.

Avantajele acestor scoli de stat, care se gasesc in Belgia, Germania, Luxemburg, Spania, Olanda, Marea Britanie si Italia, sint ca studiile care se intind pe o perioada de 14 ani, de la gradinita pina la liceu, sint recunoscute in 15 state UE si in altele precum Elvetia sau SUA.

In plus, copiii vor cunoaste trei limbi straine, vor invata principalele materii la dimensiuni europene si beneficiaza de conditii de studiu occidentale.

Iar parintii lor vor beneficia si de trei tipuri de alocatii: alocatia de camin, de aproape 150 de euro pe luna, alocatia de peste 320 de euro pentru fiecare copil si cea scolara, care trece de 220 de euro lunar, ceea ce face ca un parinte functionar UE sa aiba in medie cu 300 de euro mai mult pe luna decit functionarii fara copii.

De asemenea, parintii cu copii sub 9 ani pot cere reducerea timpului de lucru pina la jumatate, iar cei cu copii intre 9 si 12 ani pot munci cu pina la 20% mai putin.

Sursa:Cotidianul

Articole recomandate

Citeste si despre