Subiecte BAC 2024 sesiunea de toamna. Ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba si literatura romana

/ / Modificat: 2024-08-19
Subiecte BAC 2024 sesiunea de toamna. Ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba si literatura romana

 

Luni, 19 august, elevii au sustinut prima proba scrisa din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamna. Peste 33.000 au pasit emotionati astazi in salile de examen supravegheate video.

Subiecte Limba romana BAC 2024 - sesiunea de toamna

Subiectele de la proba scrisa de Limba romana au aparut deja pe Internet, la scurt timp dupa inceperea examenului.

La subiectul I A, elevii au primit un text la prima vedere de I. Valerian, interviu cu I. AI. Bratescu-Voinesti, in volumul „Cu scriitorii prin veac”. La punctul B de la subiectul I candidatilor li s-a cerut sa scrie un text de 150 de cuvinte prin care sa argumenteze daca activitatile in natura influenteaza sau nu starile sufletesti. Raspunsul trebuia argumentat raportat la textul primit la prima vedere, dar si din experienta personala sau culturala a candidatului.

La subiectul al II-lea, candidatilor li s-a cerut sa prezinta, in cel putin 50 de cuvinte, perspectiva narativa dintr-un fragment primit.

La subiectul al III-lea, absolventii de liceu au avut de redactat un eseu de minim 400 de cuvinte in care sa prezinte particularitatile unui text poetic apartinand lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

Iata subiectele de la proba scrisa de Limba romana de la Bacalaureat 2024, sesiunea de toamna, publicate de stirileprotv.ro:

subiecte-bac-toamna-limba-romana

 subiecte-bac-toamna-limba-romana

Dupa examenul la limba romana, urmeaza proba obligatorie a profilului. Astfel, marti, 20 august, elevii vor sustine examenul la istorie, respectiv la matematica. Miercuri, 21 august, este proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 22 august este ultima proba scrisa, respectiv cea la limba materna, pentru candidatii care fac parte din grupuri de minoritati nationale.

CITESTE SI: Incepe BAC-ul de toamna. Care este calendarul probelor si cand se vor afisa rezultatele

  • Surse: stirileprotv.ro, edupedu.ro, hotnews.ro
  • Foto: stirileprotv.ro, pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Subiecte bac 2024 BAC 2024 Bacalaureat 2024

Articole recomandate

Citeste si despre