Tinerii insuratei vor primi 200 de euro cadou de nunta de la stat

/ / Modificat: 2006-10-11
Tinerii insuratei vor primi 200 de euro cadou de nunta de la stat





 

Deputatii au aprobat ieri, pe articole, un proiect de lege care priveste acordarea unui sprijin financiar de 200 de euro pentru cei care se casatoresc pentru prima oara.

Acest ajutor financiar va fi acordat familiilor tinere, intemeiate dupa data de 1 ianuarie 2007.

Proiectul de lege este o initiativa a guvernului. Actul normativ stabileste ca de acesti bani vor beneficia familiile tinere, formate din soti aflati la prima casatorie, indiferent de cetatenia acestora. Exista si o conditie suplimentara pentru a primi cei 200 de euro. Insurateii trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania.

Pentru a intra in posesia banilor, proaspetii soti vor trebui sa depuna o cerere in acest sens, in termen de maximum 30 de zile de la data  casatoriei.

Institutia care va primi cererile si alte proceduri de aplicare a legii vor fi stabilite in normele metodologice ce vor fi aprobate de guvern dupa promulgarea actului normativ.

Ajutorul financiar va fi acordat de stat numai in situatiile in care nu a intervenit desfacerea, desfiintarea sau incetarea casatoriei pana la data platii. Deputatii urmeaza sa dea cat mai curand votul final asupra proiectului de lege.

Sursa: Evenimentul Zilei

11 Octombrie 2006

Articole recomandate

Citeste si despre