Tragedie in Deva! O fetita de 1 an si 8 luni a cazut de la etajul unui bloc turn

/ / Modificat: 2024-08-11
Tragedie in Deva! O fetita de 1 an si 8 luni a cazut de la etajul unui bloc turn

 

O interventie dramatica a avut loc duminica dimineata in Deva, unde o fetita de doar 1 an si 8 luni a cazut de la etajul unui bloc turn situat pe strada Pescarilor. Incidentul a declansat o mobilizare de urgenta, iar echipajele medicale au gasit copilul in stare critica, cu multiple traumatisme si in stop cardio-respirator.

Medicii de la Ambulanta Hunedoara au initiat imediat manevrele de resuscitare la fata locului. Fetita a fost transportata de urgenta la UPU Deva, unde resuscitarea continua in incercarea de a-i salva viata.

Starea copilului ramane extrem de grava, iar prognosticul este rezervat. Cazul a socat comunitatea locala, iar autoritatile investigheaza circumstantele in care s-a produs incidentul tragic.

Masuri de siguranta pentru copiii mici in casa

Asigurarea unui mediu sigur pentru copiii mici in casa este esentiala pentru a preveni accidentele. Iata cateva masuri de siguranta pe care le poti lua:

Acopera prizele: Foloseste capace de siguranta pentru prizele neutilizate, pentru a preveni introducerea obiectelor metalice de catre copii.

Blocheaza accesul la scari: Instaleaza porti de siguranta in partea de sus si de jos a scarilor pentru a evita caderile.

Fereste obiectele periculoase: Tine la distanta medicamentele, produsele chimice, detergentii si obiectele mici care ar putea fi inghitite.

Fixeaza mobila: Asigura-te ca mobila grea, precum dulapurile si rafturile, este bine ancorata de perete, pentru a preveni rasturnarile.

Protejeaza colturile ascutite: Aplica protectii pe colturile ascutite ale mobilei pentru a reduce riscul de lovituri.

Pastreaza ferestrele securizate: Instaleaza grilaje sau opritoare pe ferestrele care pot fi deschise, pentru a preveni caderile.

Bai si bucatarii: Tine usile acestor camere inchise sau utilizeaza incuietori pentru a limita accesul, deoarece aici se gasesc multe pericole (apa fierbinte, obiecte ascutite, electrocasnice).

Utilizeaza detectoare de fum si monoxid de carbon: Verifica periodic detectoarele de fum si monoxid de carbon pentru a te asigura ca functioneaza corect.

Invata copilul despre siguranta: Pe masura ce copilul creste, explica-i regulile de siguranta si de ce anumite lucruri sunt periculoase.

 

Implementarea acestor masuri poate ajuta la crearea unui mediu mai sigur pentru copilul tau.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie copii Fetita

Articole recomandate

Citeste si despre