Un adolescent a murit dupa ce a facut baie intr-o pisicina din Ramnicu Sarat. Ce nereguli au fost gasite

/ / Modificat: 2024-07-26
Un adolescent a murit dupa ce a facut baie intr-o pisicina din Ramnicu Sarat. Ce nereguli au fost gasite

 

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Buzau a decis suspendarea temporara a activitatii unei piscine din Ramnicu Sarat, dupa ce un adolescent de 16 ani a decedat dupa o zi petrecuta acolo.

Tanarul a ajuns initial la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Ramnicu Sarat, fiind ulterior transferat la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" din Bucuresti.

"Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, conform carora un adolescent ar fi decedat dupa o zi petrecuta la o piscina din Ramnicu Sarat, judetul Buzau, CJPC a initiat un control pentru a verifica legalitatea si modul de functionare a operatorului economic, precum si conditiile de prestare a serviciilor la piscina respectiva", a comunicat CJPC.

In urma verificarilor, inspectorii au descoperit numeroase nereguli, printre care lipsa buletinelor de analize fizico-chimice si microbiologice.

"Echipa de comisari a constatat ca unitatea nu detine buletine de analize fizico-chimice si microbiologice si nici un registru in care sa fie notate rezultatele acestor analize, concentratiile clorului rezidual liber, valorile pH-ului, temperatura apei si periodicitatea schimbarii apei, care trebuie efectuata zilnic prin inlocuirea a 1/3 din volumul apei. De asemenea, regulamentul afisat la locatie nu specifica numarul de persoane care pot utiliza piscina simultan, conform proiectului initial. Apa din piscina nu era limpede in momentul controlului, pe peretii laterali si pe fundul piscinei fiind observate pete verzi, indicative pentru dezvoltarea algelor", a informat Protectia Consumatorilor.

Controalele au fost extinse si la unitatea de alimentatie aferenta, unde au fost identificate mai multe deficiente.

"La unitatea de alimentatie publica au fost constatate utilizarea de produse alimentare nesigure, imposibilitatea de a stabili data procesarii produselor si incadrarea lor in termenul de consum, precum si utilizarea unui cantar neomologat. Ca urmare, CJPC Buzau a aplicat trei amenzi contraventionale in valoare de 35.000 lei si un avertisment, dispus pentru folosirea cantarului neomologat. Activitatea piscinei a fost suspendata temporar pana la remedierea tuturor deficientelor", a precizat sursa citata.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau a dispus si ea verificari suplimentare.

"Pacientul s-a prezentat pe 19 iulie la camera de garda, cu cefalee, ameteli si varsaturi. A declarat ca a fost la piscina si a facut scufundari repetate. Diagnosticul initial a fost de insolatie, iar starea sa parea sa se imbunatateasca dupa hidratarea prin perfuzie. Totusi, pe 22 iulie, la ora 5 dimineata, s-a intors cu simptome agravante, fiind transferat ulterior la 'Matei Bals' pentru tratament suplimentar", a declarat dr. Marin Tiberiu de la DSP Buzau.

Sorin Naziru, un adolescent care implinise 16 ani in luna iunie, a decedat pe 24 iulie intr-un spital din Bucuresti, dupa ce pe 19 iulie a fost internat la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat cu cefalee, ameteli si febra. A fost diagnosticat cu insolatie si edem cerebral si a primit tratament prin perfuzie. Pe 22 iulie, starea sa s-a agravat, fiind transferat la Spitalul "Matei Bals".

Rezultatele analizelor de sange recoltate pe 22 iulie au indicat o stare septicemica, ceea ce a justificat transferul la "Matei Bals". Sorin a decedat pe 24 iulie, iar cunoscutii banuiesc ca ar fi contractat o bacterie de la piscina unde a inotat.

Tanarul de 16 ani era portar la echipa CS Dinamo U17 si juca pentru CSM Ramnicu Sarat.

 

Taguri Adolescent Baie Piscina

Articole recomandate

Citeste si despre