Un educator de la o gradinita privata din Bucuresti, reclamat ca ar fi agresat sexual doi copii de 5 ani!

/ / Modificat: 2024-06-12
Un educator de la o gradinita privata din Bucuresti, reclamat ca ar fi agresat sexual doi copii de 5 ani!

 

Acuzatii de agresiune sexuala la o gradinita din Bucuresti! Doi copii de 5 ani, cetateni straini, i-ar fi povestit directoarei de acolo ca ar fi fost atinsi intr-un mod nepotrivit de catre educatorul lor, un barbat de 27 de ani. Politia a deschis un dosar penal in acest caz. Sesizarea a fost facuta luni, 10 iunie.

O gradinita cu predare in limba germana, din sectorul 1, este in centrul unui scandal, dupa ce un educator care lucreaza la gradinita institutiei este suspectat ca ar fi agresat sexual doi copii. Potrivit stirileprotv.ro, minorii - unul de nationalitate chineza, altul de nationalitate libaneza - i-ar fi povestit totul directoarei, care a raportat incidentul la Politie. Unul dintre ei ar fi explicat ca a fost atins intr-un mod nepotrivit.

Directoarea gradinitei, cat si parintii celor doi copii au fost deja audiati la Sectia 5 de Politie si urmeaza sa aiba loc si o ancheta interna. Reprezentantii de aici verifica cel putin 43 de camere de supraveghere care ar fi putut sa surprinda incidentul.

„In urma cercetarilor si investigatiilor desfasurate pana in acest moment a rezultat presupunerea rezonabila ca banuitul, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, profitand de imposibilitatea minorilor de a-si exprima consimtamantul in raport cu varsta frageda a acestora pentru a intelege ce se intampla, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori”, spune Crina Esanu, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Copiii vor fi audiati in prezenta unui psiholog

Potrivit Edupedu.ro, cei doi minori vor fi audiati in perioada urmatoare, in prezenta unui psiholog.

„Vor urma audieri la care vor fi prezenti specialisti ai DGASPC pentru ca potrivit legii nr. 272, la audierile respective e obligatoriu sa fie prezent un psiholog si cei mai pregatiti in acest sens sunt colegii de la DGASPC. Parintii nu sunt de fata la discutii. Practic, copiii trebuie pregatiti inainte de audierea respectiva, li se spune ce se intampla la audieri, astfel incat informatiile sa fie utile si sa nu fie nevoiti sa retraiasca trauma de mai multe ori, atunci cand povestesc”, a explicat Rares Achiriloaie, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, pentru sursa citata.

  • Surse: stirileprotv.ro, edupedu.ro
  • Foto: Pexels

Taguri Gradinita Agresiune copii Copil agresat

Articole recomandate

Citeste si despre