Un elev roman in varsta de 17 ani, premiat de NASA pentru proiectul unei statii spatiale ce poate sustine viata pentru 10.000 de persoane

/ / Modificat: 2024-06-19
Un elev roman in varsta de 17 ani, premiat de NASA pentru proiectul unei statii spatiale ce poate sustine viata pentru 10.000 de persoane

 

Antonio, un elev in varsta de 17 ani de la Liceul Jean Monet din Bucuresti, a impresionat NASA cu proiectul sau inovator al unei statii spatiale capabile sa sustina viata pentru 10.000 de persoane. El a obtinut locul 4 dintr-un total de aproximativ 30.000 de participanti din 28 de tari, convingand juriul de calitatea exceptionala a ideii sale.

Design inovativ si sustenabilitate

Statia spatiala proiectata de Antonio are o forma de glont si este dotata cu o sera inteligenta care asigura hrana pentru toti locuitorii sai. Antonio a explicat ca a luat in considerare toate aspectele necesare pentru a crea un mediu sustenabil, de la utilizarea eficienta a apei pana la procesarea alimentelor.

"M-am gandit la meritocratie, deoarece consider ca, pentru o colonie spatiala, este esential sa avem experti care sa ne conduca, indiferent de dorinta oamenilor pentru libertate deplina", a spus Antonio.

Sera inteligenta din statie este capabila sa furnizeze 20.000.000 de calorii pe zi, asigurand astfel necesarul alimentar pentru cei 10.000 de oameni.

Clubul de inginerie aerospatiala

Pentru a-si sustine pasiunea, Antonio a fondat un club de inginerie aerospatiala la scoala sa. Diana Raducanu, directorul adjunct al Liceului Jean Monet, a recunoscut ca initial a fost sceptica fata de acest domeniu necunoscut, dar a remarcat beneficiile aduse elevilor.

"Le ofera posibilitatea de a face ceva ce le place si sa isi gaseasca drumul in viata, facand alegeri corecte. Asta ne dorim cel mai mult de la ei", a declarat Raducanu.

Ce planuri de viitor are Antonio 

Antonio s-a alaturat campaniei "100 de tineri pentru dezvoltarea Romaniei", lansata de Fundatia Dan Voiculescu, si este aproape de a-si implini visul. Urmatorul sau pas este participarea la conferinta NASA de la Los Angeles, care ar putea fi decisiva pentru cariera sa viitoare, oferindu-i sansa de a lucra la NASA sau SPACEX.

Conform observatornews.ro, tanarul are toate sansele sa isi transforme visul in realitate, continuand sa inspire si sa inoveze in domeniul aerospatial.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elev Proiect

Articole recomandate

Citeste si despre