Antonio, un elev in varsta de 17 ani de la Liceul Jean Monet din Bucuresti, a impresionat NASA cu proiectul sau inovator al unei statii spatiale capabile sa sustina viata pentru 10.000 de persoane. El a obtinut locul 4 dintr-un total de aproximativ 30.000 de participanti din 28 de tari, convingand juriul de calitatea exceptionala a ideii sale.
Design inovativ si sustenabilitate
Statia spatiala proiectata de Antonio are o forma de glont si este dotata cu o sera inteligenta care asigura hrana pentru toti locuitorii sai. Antonio a explicat ca a luat in considerare toate aspectele necesare pentru a crea un mediu sustenabil, de la utilizarea eficienta a apei pana la procesarea alimentelor.
"M-am gandit la meritocratie, deoarece consider ca, pentru o colonie spatiala, este esential sa avem experti care sa ne conduca, indiferent de dorinta oamenilor pentru libertate deplina", a spus Antonio.
Sera inteligenta din statie este capabila sa furnizeze 20.000.000 de calorii pe zi, asigurand astfel necesarul alimentar pentru cei 10.000 de oameni.
Clubul de inginerie aerospatiala
Pentru a-si sustine pasiunea, Antonio a fondat un club de inginerie aerospatiala la scoala sa. Diana Raducanu, directorul adjunct al Liceului Jean Monet, a recunoscut ca initial a fost sceptica fata de acest domeniu necunoscut, dar a remarcat beneficiile aduse elevilor.
"Le ofera posibilitatea de a face ceva ce le place si sa isi gaseasca drumul in viata, facand alegeri corecte. Asta ne dorim cel mai mult de la ei", a declarat Raducanu.
Ce planuri de viitor are Antonio
Antonio s-a alaturat campaniei "100 de tineri pentru dezvoltarea Romaniei", lansata de Fundatia Dan Voiculescu, si este aproape de a-si implini visul. Urmatorul sau pas este participarea la conferinta NASA de la Los Angeles, care ar putea fi decisiva pentru cariera sa viitoare, oferindu-i sansa de a lucra la NASA sau SPACEX.
Conform observatornews.ro, tanarul are toate sansele sa isi transforme visul in realitate, continuand sa inspire si sa inoveze in domeniul aerospatial.