Un nou tip de bursa pentru elevii romani. Ce categorii de copii au dreptul sa o primeasca

/ / Modificat: 2024-09-23
Un nou tip de bursa pentru elevii romani. Ce categorii de copii au dreptul sa o primeasca

 

Noul an scolar vine cu cateva schimbari pentru elevi, in ceea ce priveste acordarea burselor scolare. In anul 2024-2025, peste 160.000 de elevi din sistemul preuniversitar vor beneficia de bursa de rezilienta. 

Acest tip de bursa are o valoare de 300 de lei pe luna si se va acorda doar in timpul scolii. Pentru a beneficia de ea, parintii trebuie sa depuna o cerere. Bursa se adreseaza elevilor cu afectiuni oncologice si/sau cronice, care au parte de scolarizare in spital. Copiii care au parte de asa-numita scoala din spital sau de scolarizare la domiciliu din cauza bolii, vor primi burse de rezilienta, anunta Ministerul Educatiei. 

Pentru a se incadra la acest tip de bursa, elevii care sufera de afectiuni care necesita spitalizare pe termen lung trebuie sa aiba media generala peste 7 si sa aiba media 10 la purtare. De asemenea, nu sunt eligibili elevii care au peste 10 absente nemotivate pe luna sau cei care primesc bursa de merit. 

Pana cand se depun cererile pentru burse

Pe langa bursele de rezilienta, elevii romani au dreptul anul acesta si la alte categorii de burse, respectiv cele de merit, cele de excelenta si cele sociale. Cererile pentru aceste tipuri de burse se depun la secretariatul scolii de care elevii apartin pana pe data de 3 octombrie.

In cazul burselor care sunt acordate in baza mediei, nu trebuie sa fie depuse cereri, ci dirigintii de la clase se vor ocupa de centralizarea mediilor si vor face listele cu elevii care se incadreaza sa primeasca aceste drepturi. Cuantumul burselor variaza intre 300 si 450 de lei pe luna, in functie de tipul acestora. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse copii Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre