Val de violente in scoli: atacuri cu acid, taxe de protectie si incidente cu spray-uri iritante

/ / Modificat: 2024-10-06
Val de violente in scoli: atacuri cu acid, taxe de protectie si incidente cu spray-uri iritante

 

Un val de violente si incidente grave pune in pericol siguranta elevilor in scoli, de la atacuri cu acid pana la incidente cu spray-uri iritante si taxe de protectie.

Atac cu acid intr-o scoala din Londra 

In Londra, un atac cu acid a socat comunitatea, dupa ce doi elevi, o fata de 14 ani si un baiat de 15 ani, au fost raniti grav in fata scolii Westminster Academy. Atacatorul a fost retinut rapid, insa motivul din spatele acestei actiuni oribile ramane necunoscut.

Tatal fetei, profund afectat, a declarat: „Frumoasa mea fiica a fost victima unui atac devastator cu acid in fata scolii.

Cuvintele nu pot exprima socul, durerea si trauma prin care trece acum, atat fizic, cat si emotional.” In urma incidentului, detectivul superintendent Scott Ware a anuntat ca „un barbat a fost retinut in legatura cu acest atac oribil.”

Elevi de clasa a VIII-a cer taxe de protectie

Intre timp, in Romania, Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova este in centrul unei anchete, dupa ce doi elevi de clasa a VIII-a au fost acuzati ca cer „taxa de protectie” altor elevi mai mici. Parintii sunt ingrijorati de aceasta situatie, insa directoarea liceului, Ileana Didu, neaga existenta unor plangeri oficiale si califica acuzatiile drept „mincinoase.”

Ea afirma ca incidentul recent, in care doi elevi ar fi cerut bani pentru a permite accesul la baie, este doar o „gluma proasta”, sub investigatie in prezent.

Un alt incident a avut loc la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti, unde peste 50 de elevi si profesori au fost evacuati din cauza unui spray iritant pulverizat in clasa. Directoarea scolii a declarat:

„Copiii au inceput sa tuseasca, nu stim cine a pulverizat,” iar autoritatile investigheaza inca incidentul, fara a avea deocamdata un vinovat.

 

Taguri Scoli Violenta copii

Articole recomandate

Citeste si despre