Andreea Banica a luat o decizie diferita in ceea ce priveste tehnologia accesibila fiului ei, Noah, in varsta de 8 ani. Desi multi parinti opteaza pentru smartphone-uri, artista a ales sa-i cumpere copilului un telefon simplu, cu butoane, fara acces la internet.
Aceasta considera ca astfel de dispozitive protejeaza copiii de influentele nocive ale retelelor de socializare si de alte riscuri asociate tehnologiei.
De ce un telefon cu butoane?
Pe contul sau de Instagram, Andreea a explicat ca telefonul cu butoane ii permite lui Noah sa comunice cu parintii atunci cand este singur acasa, dar fara a avea acces la internet sau la retelele de socializare.
„Acesta este telefonul lui Noah, un Nokia. L-a luat Lucian pentru ca el sa ne poata suna daca ramane cateva minute singur acasa. Se descurca perfect cu acest telefon si este suficient pentru nevoile lui”, a spus cantareata.
Andreea a subliniat ca aceasta decizie vine dupa ce mai multe mame i-au scris despre efectele negative pe care smartphone-urile le au asupra copiilor lor. Artista a decis astfel sa limiteze accesul lui Noah la continut digital, inclusiv la televizor, unde vizionarea este controlata strict de parinti.
„Da, se uita la desene animate, dar totul este controlat. Vedem mereu ce face, cat se uita, la ce se uita. Parintii au puterea in mana, aceasta este realitatea”, a adaugat ea.
Andreea Banica, impotriva retelelelor de socializare
Andreea Banica a fost ferma in criticile sale la adresa folosirii excesive a telefoanelor performante de catre copii. Ea considera ca retelele de socializare si accesul necontrolat la internet pot afecta grav sanatatea mintala a celor mici, generand probleme precum depresia si izolarea sociala.
„Comoditatea este preferata de multi parinti. Aleg sa le puna copiilor un telefon in mana, in loc sa le acorde atentie, sa se joace cu ei sau sa ii implice in activitati sociale. Acest lucru nu este in beneficiul copilului”, a afirmat artista.
Andreea a subliniat ca parintii care nu isi asuma responsabilitatea in educarea si cresterea copiilor risca sa vada consecinte grave mai tarziu.
„Multi parinti dorm. Cand se vor trezi, s-ar putea sa descopere copii depresivi, dependenti de droguri sau alcool, cu vieti distruse. Nu sunt impotriva gadgeturilor, ci impotriva utilizarii lor fara discernamant”, a spus ea.