Cati bani vor primi de la stat Ana Barbosu si Sabrina Voinea, chiar daca nu au urcat pe podium la Jocurile Olimpice

/ / Modificat: 2024-08-09
Cati bani vor primi de la stat Ana Barbosu si Sabrina Voinea, chiar daca nu au urcat pe podium la Jocurile Olimpice

 

Guvernul Romaniei a decis sa recompenseze financiar gimnastele Ana Maria Barbosu (18 ani) si Sabrina Maneca-Voinea (17 ani), chiar daca acestea au ratat podiumul olimpic, clasandu-se pe locurile 4 si 5 in proba de gimnastica la sol.

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca cele doua sportive vor fi tratate „ca niste medaliate olimpice”, ceea ce implica si o recompensa financiara similara.

Ana Maria Barbosu a ocupat temporar locul 3 in finala olimpica, pentru doar 30 de secunde, avand un punctaj egal cu al colegei sale, Sabrina Maneca-Voinea. Totusi, dupa ce arbitrii au aprobat contestatia depusa de echipa americancei Jordan Chiles, aceasta a fost urcata pe locul 3, iar romancele au fost impinse in afara podiumului.

Acest rezultat a starnit indignare atat in randul publicului romanesc, cat si international, mai ales ca exercitiul Sabrinei a fost penalizat pentru o presupusa iesire din covor, aspect contestat vehement de echipa sa.

Premierul Marcel Ciolacu a reactionat rapid, oferindu-le celor doua gimnaste asigurari ca vor fi premiate la fel ca niste medaliate olimpice. In Romania, un sportiv care castiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice primeste 140.000 de euro, pentru argint 100.000 de euro, iar pentru bronz 60.000 de euro.

Cati bani vor primi de la stat Ana Barbosu si Sabrina Voinea

In acest context, Ana Maria Barbosu si Sabrina Maneca-Voinea vor primi cate 60.000 de euro fiecare, desi nu au urcat oficial pe podium. Sabrina continua sa spere ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv va accepta apelul mamei sale si ca rezultatul va fi revizuit, oferindu-i sansa de a primi medalia meritata.

Pana in prezent, Romania a reusit sa obtina 3 medalii de aur, 4 de argint si una de bronz, cea mai recenta fiind castigata de Mihaela Cambei la haltere, categoria 49 de kilograme.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani Gimnastica

Articole recomandate

Citeste si despre