Ce ascunde piesa “Rata” a Corinei Chiriac, de fapt. Mesajul pe care nu il stia nimeni

/ / Modificat: 2024-08-03
Ce ascunde piesa “Rata” a Corinei Chiriac, de fapt. Mesajul pe care nu il stia nimeni

Corina Chiriac a dezvaluit ce mesaj ascuns are piesa “Rata” la un recital sustinut la Gradina Herastrau. Cel care a compus versurile, Eugen Rotaru, a reusit sa fenteze cenzura, chiar daca piesa a fost lansata in “De cate ori am ocazia sa cant 'Rata', imi face placere sa le spun celor mai tineri, ca ea s-a lansat in Italia in perioada comunismului.

A lansat-o un compozitor care nu era foarte cunoscut si, la inceput, era o piesa instrumentala. Si s-a dus cu ea pe la diferite case de discuri. A batut pe la usi. Era in 1983. Pe vremea aceea erau Mina, Iva Zanicchi, Geani Morandi… Si i-au spus: 'Ce vii, dom’le cu fleacul asta la noi? Compune un cantec!' In fine, a gasit o casa de discuri mititica: 'Bine, ti-o produc'. A mai venit un coregraf, a facut un dans, si a luat foc. Exact ca Macarena si ca alte piese. A luat foc planeta de draguta ce era piesa. Sigur ca probabil toate casele alea de discuri mari s-au zgariat pe ochi, ca nu au produs ele melodia… Se lanseaza piesa in 1983…”, a povestit Corina Chiriac, potrivit Viva!.

Cum a aparut piesa

De asemenea, celebra artista a explicat ca Eugen Rotaru s-a gandit sa scrie piesa dupa Festivalul de la Mamaia:

“Stateam de vorba creatorii, textierii… Si eram la mare intr-o seara… Asta o povestesc, dar va rog sa o duceti mai departe. Un foarte bun colaborator al nostru, domnul Eugen Rotaru… Era 1983. Eram satui, vara la mare nu era bere, nu era nimic. Cine a trait vremurile acelea, le stie. Intr-o seara noi eram la o bere calda pe plaja, dupa Festivalul de la Mamaia, intr-o patratica… Ne mancau paianjenii, tantarii… pe plaja. Era ceva groaznic. Si zice: 'Cum ar fi sa scriu un text eu, intr-o zi, in care sa spun 'Asta nu e viata.' Noi i-am propus imediat o galeata de apa rece, o compresa… 'Mai, ai innebunit, ne ia dreptul de a canta. Lasa…”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica Mesaj

Articole recomandate

Citeste si despre