Ce planuri marete are David Popovici dupa retragerea din competitii

/ / Modificat: 2024-09-19
Ce planuri marete are David Popovici dupa retragerea din competitii

David Popovici, primul campion olimpic al natatiei masculine din Romania, a dezvaluit ce planuri are dupa ce se va retrage din competitii. Acesta isi doreste sa infiinteze un centru de dezintoxicare pentru persoanele cu adictii si sa aib propriul bazin de inot in care sa invete cati mai multi copii sa inoate, potrivit G4Media.ro.

„Sunt doua businessuri pe care as vrea sa le fac dupa ce ma retrag: Mi-ar placea sa existe la noi in tara, nu stiu cat e de posibil sa vina din domeniul privat toate fondurile, e nevoie si de ajutorul statului, un centru de dezintoxiare real, pentru ca nu avem un centru si un program real, pentru cei cu adictii grele sau usoare, fie ca e vorba de jocuri de noroc, bautura, droguri. Mi-ar placea sa ma ocup de asa ceva, sa ajut, e foarte important, nu se vorbeste mai deloc la noi in tara, si sunt foarte multi oameni afectati. Cei mai multi pleaca din tara pentru astfel de dependente, pentru ca sunt centre mai bune in Europa, dar nu toata lumea are fonduri.

Si mi-as mai dori sa avem cat mai putin copii inecati la mare in fiecare an. Mi-ar placea sa am bazinul meu, fundatia mea, si invat copiii sa inoate, sa stie sa nu se inece, sa se poate duce la mare, la strand si parintii sa nu stea cu stresul ca ii ia un val.

Astea sunt doua idei, doua drumuri pe care vreau sa le urmez in viitor”, a declarat David Popovici.

CITESTE SI: Cum a reactionat David Popovici, dupa ce a primit doua masini de la Ion Tiriac. ”Am venit doi oameni cu o masina, plecam cu trei masini”

David Popovici s-a nascut in Bucuresti si a inceput inotul la varsta de 4 ani, la bazinul „Lia Manoliu”, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflata in stadiu incipient. La varsta de 9 ani a inceput sa se antreneze la Aqua Team Bucuresti, iar la 10 ani a doborat primul sau record national, la 50 m spate – record detinut timp de 24 de ani de Dragos Coman, medaliat mondial cu bronz in 2003. La 14 ani a devenit cel mai rapid inotator sub 15 ani din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European, inotand 100 de metri in 49,82 secunde.

David Popovici este campion mondial si european in 2022 la 100 de metri si la 200 de metri in stil liber. David Popovici a devenit cel mai tanar campion mondial la proba de 200 m liber masculin si unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria inotului. El detine recordul mondial la juniori la proba de 100 m liber, precum si recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

CITESTE SI: Ce porecle avea David Popovici in copilarie. Cum a ajuns sa practice inotul, boala de care a suferit

  • Surse: G4Media.ro, Wikipedia.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici Inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre