Ce porecle avea David Popovici in copilarie. Cum a ajuns sa practice inotul, boala de care a suferit

/ / Modificat: 2024-07-31
Ce porecle avea David Popovici in copilarie. Cum a ajuns sa practice inotul, boala de care a suferit

 

In ultimele 24 de ore, numele lui David Popovici a fost pe buzele tuturor in Romania. Campion olimpic la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, David este cunoscut pentru modestia sa si dorinta de a-si mentine viata privata departe de ochii publicului. Cu o copilarie obisnuita, Popovici a avut mai multe porecle de-a lungul timpului.

La doar 19 ani, David Popovici a realizat o performanta remarcabila la Paris. In timpul cursei de 200 de metri liber, el s-a aflat pe locul trei la jumatatea distantei, reducand astfel sansele sale de a castiga aurul olimpic. Cu toate acestea, in mod spectaculos, a reusit sa depaseasca toti adversarii in ultimele momente ale cursei, aducand medalia de aur acasa.

In copilarie in se spunea „Zanul”

De mic, David Popovici era cunoscut sub numele de „Zanul”. La varsta de patru ani, parintii sai l-au inscris la bazinul de inot de la Lia Manoliu, sperand ca activitatea il va obosi suficient pentru a dormi mai bine noaptea. Inotul a fost recomandat si de medic pentru a preveni scolioza. La clubul privat Bucharest Sport Club, inotul a devenit o modalitate de a-l tine ocupat si departe de agitatia cotidiana.

 Primul sau antrenor, vazandu-l cum inoata in ritmul sau propriu si admirand cerul, l-a poreclit „Zanule”, o porecla care i-a ramas datorita pletelor sale.

Drumul catre performanta

Cu timpul, David si-a dorit sa faca performanta, iar parintii sai l-au inscris la scoala sportiva Emil Racovita. Totusi, nu a reusit sa stabileasca o legatura buna cu antrenoarea de acolo si a fost transferat la Aqua Team Bucuresti (acum Navi) la varsta de 9 ani.

Un copil agitat in copilarie 

David era un copil plin de energie si umor, care se plictisea repede, mai ales la antrenamentele lungi. Adesea, se oprea pentru a se juca cu ochelarii, cerea sa mearga la toaleta sau se plangea de diverse dureri. Inainte de competitii, isi distra colegii cu trucuri de magie, de unde i-a venit si porecla „Magicianul”. Cu toate acestea, atunci cand isi dorea cu adevarat, inota incredibil de rapid, in ciuda antrenamentelor sale sporadice.

Este pasionat de psihologie si filozofie 

David Popovici este, de asemenea, pasionat de filozofie si psihologie. A ales sa studieze la o facultate din Romania, desi a primit oferte de burse de la universitati prestigioase precum Princeton, Harvard si Stanford. O decizie remarcabila a fost alegerea unui telefon Nokia 1100, pentru a evita presiunea mediului online si a se concentra mai bine pe cariera sa sportiva.

David Popovici continua sa inspire si sa impresioneze prin alegerile si performantele sale, dovedind ca succesul nu depinde doar de talent, ci si de determinare si integritate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici Porecle copii

Articole recomandate

Citeste si despre