Cum arata meniul zilnic al unui campion. Ce mananca David Popivici in fiecare dimineata

/ / Modificat: 2024-07-30
Cum arata meniul zilnic al unui campion. Ce mananca David Popivici in fiecare dimineata

 

Mihai Popovici, tatal campionului olimpic David Popovici, a dezvaluit detalii despre dieta care il ajuta pe fiul sau sa se mentina in forma si plin de energie pentru a face performanta in sport. Meniul lui David este contrar trendului mondial al veganismului.

Mihai Popovici a mentionat ca fiul sau se bazeaza pe lactate pentru a se recupera eficient.

"David se trezeste uneori la 4:30, alteori la 5:30, in functie de ora primului antrenament. In acele momente, consuma iaurt cu miere, aproape pe pilot automat, pentru a mai dormi putin inainte de a pleca la antrenament. Eu si sotia mea ne alternam pentru a-l ajuta cu aceasta rutina de aproximativ cinci ani," a explicat Mihai Popovici pentru Sport in Romania.

Dieta concentrata pe alimente nutritive si de inalta calitate

"Ne-am documentat mult in legatura cu alimentatia. Pot sa spun ca dupa antrenamente, David bea un pahar mare de lapte cu miere si scortisoara, de 250-300 ml. In trecut, adauga cacao in loc de scortisoara. Laptele este o excelenta sursa de proteine, iar mierea este un aliment foarte complex. La micul dejun, David are diverse combinatii, printre care iaurt cu seminte, fulgi de ovaz si miere. Aceasta este buna pentru digestie si ofera carbohidrati de calitate," a adaugat Mihai Popovici.

David Popovici a castigat aurul la Paris

Dupa victoria lui David Popovici, Romania s-a clasat pe locul 15 in clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dupa trei zile de competitie, conform news.ro. Pana marti, cele mai multe medalii au fost obtinute de sportivii japonezi, cu un total de 12 medalii: 6 de aur, 2 de argint si 4 de bronz. Franta ocupa locul doi cu 16 medalii (5 de aur, 8 de argint si 3 de bronz), urmata de China pe locul trei cu 12 medalii (5 de aur, 5 de argint si 2 de bronz).

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici Inot

Articole recomandate

Citeste si despre