Fiica Andreei Marin, superba in prima zi de scoala! Violeta a inceput clasa a XII-a si a impresionat pe toata lumea cu aparitia ei

/ / Modificat: 2024-09-03
Fiica Andreei Marin, superba in prima zi de scoala! Violeta a inceput clasa a XII-a si a impresionat pe toata lumea cu aparitia ei

 

Violeta Banica, fiica Andreei Marin si a lui Stefan Banica Jr., a inceput clasa a XII-a la o scoala privata din Bucuresti si a impresionat prin aparitia sa din prima zi.

Tanara de 16 ani a sosit la deschiderea anului scolar intr-o tinuta visinie eleganta, fiind insotita de mama sa, Andreea Marin, care a purtat o rochie turcoaz. Cu un zambet cald si machiaj discret, Violeta a radiat, in timp ce mama ei a retrait emotiile inceputului de an scolar.

„An de an, de cand era de-o schioapa, fotografia din curtea scolii, impreuna. Dar azi, a fost o emotie speciala si lacrimi ascunse de partea mea: e ultimul an de studiu in locul in care a inceput la vreo 3 anisori ca un tanc de gradinita, a continuat cu primii ani de scoala primara, gimnaziul si acum e anul final de liceu,” a marturisit Andreea Marin intr-un mesaj emotionant postat pe retelele de socializare.

Violeta va da admitere la o facultate de drept din America: „Initial am spus NU ferm”

In acest an decisiv, Violeta nu se dedica doar scolii, ci se pregateste intens pentru admiterea la Drept in Statele Unite. Pe langa liceul traditional, ea urmeaza si un program de invatamant alternativ, unic in Romania, numit AmSchool, care este acreditat international. 

„Ce diferenta intre parcursul nostru la scoala odinioara, cand noi, parintii de azi, eram la varsta copiilor nostri! Ceea ce pot face tinerii de azi, daca hotarasc sa isi imbratiseze potentialul, imi arata ca, desi suntem mama si fiica, suntem din generatii atat de diferite si chiar daca noi semanam in multe privinte, vad astazi o evolutie in procesul de invatare si formare pentru viitor de neinchipuit pentru mine, cand eram la varsta Violetei.

Este in ultimul an de liceu, cel mai greu, s-a hotarat sa dea admitere la drept in America (are motive bune pentru acest pas, nu e o alegere intamplatoare) si emotiile mele sunt mai mari ca niciodata. Mai ales pentru ca, pe langa efortul de invatare aproape fara oprire si voluntariatul care o pasioneaza si la care nu renunta (doar somnul, si acela impus, poate fi numit ragaz), a hotarat sa urmeze in paralel cu liceul ei si un al doilea sistem de invatamant, unic in Romania, AmSchool, acreditat international. Ea il va urma in sistem Dual Diploma, invatand mult online individual si mergand mai putin fizic la aceasta a doua scoala, pentru ca doar astfel ii permite timpul. M-a convins ca ii va aduce un plus la admitere peste hotare si pentru viitor.”, a scris Andreea Marin, intr-o postare pe Instagram.

Initial, Andreea a avut rezerve in privinta programului suplimentar, temandu-se ca efortul va fi prea mare pentru Violeta.

„Initial am spus NU ferm, de teama ca va fi prea mult efortul adaugat astfel si din lipsa de cunoastere, recunosc, am crescut in alta generatie, cu perspective restranse fata de cele de azi. M-a intrigat, insa, hotararea sa si am invatat o lectie: sa le ascultam vocea adolescentilor nostri! Am putea fi uimiti de schimbarea perspectivei noastre, daca vom fi pur si simplu deschisi si rabdatori sa aflam argumentele lor!”, a explicat Andreea Marin. 

Asadar, Violeta Banica isi incheie anul acesta liceul si se pregateste sa faca un pas important catre viitorul ei academic, avand alaturi sprijinul neconditionat al familiei.

Taguri Andreea Marin Violeta banica Prima zi de scoala

Articole recomandate

Citeste si despre