Iti mai aduci aminte de Micul Hercule? Viata lui s-a schimbat radical. Meseria inedita pe care vrea sa o practice

/ / Modificat: 2023-07-23
Iti mai aduci aminte de Micul Hercule? Viata lui s-a schimbat radical. Meseria inedita pe care vrea sa o practice

Micul Hercule, asa cum era supranumit Richard Sandrak, sau „cel mai puternic baiat din lume”,  a devenit cunoscut in intreaga lume pentru fizicul sau spectaculos, dar si pentru faptul ca la o varsta foarte frageda reusea sa ridice greutati uriase. 

Inca din primii ani de viata, el a inceput sa faca sport, iar cu ajutorul antrenamentelor a reusit sa uimeasca pe toata lumea. La acea vreme, medicii atrageau insa atentia parintilor sau ca ar trebui sa puna capat acestor antrenamente pentru ca ar putea sa il afecteze pe viitor. 

Viata lui Richard s-a schimbat radical. Isi doreste sa lucreze la NASA 

Micul Hercule este acum doar amintire, caci viata lui Richard s-a schimbat radical. Timpul a trecut, iar baiatul are acum alt vis. Ajuns la maturitate, Richard nu mai este interesat de culturism si isi doreste sa lucreze la NASA. Este interesat de stiinta cuantica si vrea sa devina inginer. 

"Nu mai ridic greutati. Oamenii au incercat sa ma faca sa par un fel de ciudatenie a naturii – sunt multi copii care au un fizic asemanator. Sunt foarte mandru de trecutul meu. Nu este ceva ce nu vreau ca oamenii sa stie, doar ca nu am de gand sa raman blocat, sa traiesc in el”, a marturisit Richard intr-un interviu pentru Inside Edition in 2015.

Povestea lui Richard Sandrak, supranumit „Micul Hercule”

Richard Sandrak s-a nascut la 15 aprilie 1992, intr-un mic sat din Ucraina. Tatal sau,  Pavel Sandrak, este fost campion mondial la arte martiale, iar mama, Lena Sandrak, gimnasta de performanta. In 1994, la varsta de 2 ani, „Micul Hercule” s-a mutat impreuna cu familia sa in Pennsylvania, unde parintii sai credeau ca va avea o viata mai buna. 

Inca de la varsta de 5 ani, Richard se antrena cu tatal sau 7 ore pe zi, facand 600 de flotari si 300 de ghenuflexiuni. De asemenea, avea o dieta foarte stricta care nu ii permitea sa consume mancare nesanatoasa sau dulciuri. In schimb, dieta sa era formata in mare parte din shake-uri proteice si legume, ceea ce ii aducea doar un procent de 1% de grasime corporala, lucru pe care multi medici l-au considerat extrem de periculos. Medicii au spus ca o grasime corporala atat de scazuta poate provoca leziuni musculare si nervoase grave, printre alte probleme de sanatate, inclusiv insuficienta cardiaca.

micul hercule

La varsta de 6 ani, Richard putea sa ridice 82 kg la presa standard, revendicandu-si titlul de cel mai puternic baiat din lume si porecla de "micul Hercule". La varsta de 8 ani, el ridica greutati de 96 kg. 

In copilarie, Sandrak s-a antrenat cu tatal sau, facand pana la 600 de flotari si abdomene pe zi, precum si 300 de genuflexiuni. Fiindca se antrena zilnic, el nu a avut niciodata timp sa se joace cu prietenii si sa se bucure de o copilarie obisnuita. Avand o dieta stricta impusa de tatal sau, Sandrak nu a putut manca niciodata junk food sau dulciuri. Sandrak isi aminteste zilele in care tatal sau manca pizza in fata lui, in timp ce el avea in farfurie doar o salata verde. Potrivit presei de peste granite, baiatul era pus sa repete exercitii intense ca pedeapsa daca gresea ceva. 

Cu toate acestea, Sandrak afirma ca tatal sau nu l-a fortat niciodata sa faca culturism.

"Nu am fost niciodata fortat sa ma antrenez sau sa fac ceva impotriva vointei mele", a declarat el. "Parintii mei obisnuiau sa se antreneze tot timpul si am vrut sa ma alatur si eu. A fost in mare parte alegerea mea. Asa am crescut”

Sandrak a inceput sa calatoreasca in toata tara pentru a participa la concursuri de culturism, la filmari si sedinte foto pentru numeroase reviste. De asemenea, a aparut la mai multe emisiuni de radio si televiziune. Pe masura ce a crescut, insa, cariera sa a intrat intr-un con de umbra. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meserie Copii vedete

Articole recomandate

Citeste si despre