Lili Sandu este foarte activa in mediul online si isi tine la curent fanii cu tot ce face. Vedeta le povesteste celor care o urmaresc atat despre proiectele pe care le are, cat si diverse intamplari mai putin placute. De cativa ani, Lili Sandu este mama, iar provocarile pe care le intalneste in viata de mama nu sunt deloc putine la numar. Recent, prezentatoarea TV a avut probleme cu fiul ei, Thomas, si a ajuns cu el la spital.
Din fericire, nu a fost vorba despre nimic grav, ci despre o afectiune pe care o au multi copiil in aceasta perioada. Desi initial s-a crezut ca este vorba despre o raceala, Lili Sandu a revenit ulterior pe internet si a anuntat ca fiul ei a avut, de fapt, enterocolita.
„Am fost de la bal, la spital. Tomy s-a decis, s-a gandit el sambata seara, ca e cazul sa faca o febra de 41 (n.r. grade Celsius). Am ajuns la spital, am intrat, dar acum totul este bine”, le-a transmis Lili Sandu celor care o urmaresc in mediul online.
„Suntem mai bine acum, nu ne doboara pe noi un enterovirus... (pe mine recunosc ca m-a cam doborat psihic si fizic, dar parca mai mult neputinta de a-l ajuta si de a-i lua durerea)”, a transmis vedeta ulterior.
Entero-virozele si virozele respiratorii sunt mai agresive ca niciodata in aceasta perioada. Medicii vorbesc despre epidemii, mai ales in locurile frecventate de copii, precum cresele, gradinitele si scolile.
Virozele respiratorii fac ravagii peste tot in lume
In urma cu cateva zile, cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu atragea atentia asupra agresivitatii virusurilor care provoaca afectiuni respiratorii. Spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut, acum ajung la spital mai multi copii cu forme grave de raceala, peste tot in lume. Multi dintre ei se confrunta cu insuficienta respiratorie si au nevoie de internare si oxigen.
Tot saptamana trecuta, un medic pediatru de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti transmitea ca spitalele sunt pline de copii cu viroze respiratorii, atat in Capitala cat si in restul tarii. Unitatile medicale pentru copii sunt arhi-pline de micuti cu forme severe de raceala.
Parintii care au copii bolnavi sunt sfatuiti sa se adreseze medicilor specialisti sau sa mearga la camera de garda in cazul in care copiii nu se simt bine sau starea lor se inrautateste de la o ora la alta. Frecventa respiratorie este indicatorul pe care orice parinte ar trebui sa il urmareasca.
Cazurile moderate de raceala pot fi tratate la domiciliu si trec in 7-10 zile. Pentru cazurile sereve, poate fi nevoie de tratament in spital.
FOTO: Facebook