Lili Sandu nu a putut sa nasca natural! Ce s-a intamplat cu bebelusul

/ / Modificat: 2020-08-31
Lili Sandu nu a putut sa nasca natural! Ce s-a intamplat cu bebelusul

Lili Sandu radiaza de fericire!. Si-a indeplinit marele vis, iar la 40 de ani a devenit pentru prima oara mama. In urma cu trei saptamani, Lili Sandu a adus pe lume un baietel perfect sanatos. A nascut la o clinica privata, prin cezariana! 

Lili si-a dorit sa nasca pe cale naturala, insa, din pacate, acest lucru nu a fost posibil. Vedeta a marturisit ca micutul nu se afla in pozitia corecta pentru a putea fi nascut natural. Daca ar fi ales sa faca asta, viata ei ar fi fost pusa in pericol.

"As fi putut sa incerc, dar era mult prea riscant si pentru mine, si pentru bebe si atunci am facut operatia de cezariana. Mi-a fost foarte teama!”, a spus Lili Sandu pe retelele de socializare. 

„Sunt la 3 saptamani dupa operatie si abia se mai vede o linie finuta acolo unde a fost taietura. A doua zi m-am pus pe picioare pentru ca trebuia sa merg sa duc lapticul. M-a speriat mai mult ideea de cezariana”, a declarat artista.

Ce a facut Lili Sandu cu placenta 

Lili a devaluit admiratorilor sai, pe blogul personal, ce a facut si cu placenta. 

"Va spuneam acum ceva vreme pe social media despre faptul ca imi doream foarte mult sa imi folosesc placenta sub forma de supliment alimentar – o activitate acceptata si destul de des intalnita in Statele Unite, unde auzisem si eu despre ea. Avantajele ar fi fost scaderea sanselor de depresie post-natala, o cantitate marita de lapte matern si echilibrarea hormonilor imediat dupa nastere, printre altele.

In Romania aceasta practica nu este posibila, insa interesata fiind si de subiectul celulelor stem am descoperit ca exista posibilitatea valorificarii placentei intr-un alt mod: recoltarea, procesarea si stocarea ei ca sursa de celule stem pentru bebe.

Astfel, pe langa recoltarea sangelui de cordon ombilical, sangelui din placenta si tesutului de cordon ombilical, imediat dupa nastere, fara riscuri, am ales sa recoltez si intreaga placenta.

In acest mod se obtin toate tipurile de celule stem disponibile la nastere, bineinteles, avand si multiple beneficii, fiind stocate chiar la noi in tara, in conditii de criogenie. Mai mult, prin procesarea tuturor probelor biologice disponibile pentru recoltare la nastere se obtin pana la 25 de unitati stocate ca sursa de celule stem, ceea ce permite utilizari multiple atat pentru bebelus, cat si pentru frati sau parinti (atat timp cat este intrunit gradul de compatibilitate necesar).

Placenta, ca sursa de multiple tipuri de celule stem, este in prezent intens studiata in cadrul trialurilor clinice la nivel mondial, prin care se urmareste potentialul terapeutic in cazul mai multor afectiuni precum: boala Crohn, diabetul zaharat, Alzheimer, osteoartrita, afectiuni cardiace, accident vascular, tulburari din spectru autist etc", a scris Lili Sandu pe blog. 

Articole recomandate

Citeste si despre