Vrei sa le faci ceva bun celor mici si nu ai inspiratie? Mirela Vaida are o reteta delicioasa de toamna, numai buna de preparat impreuna cu copiii, daca sunt destul de mari sa ii luam ca ajutor de bucatar.
A reinventat tarta cu mere si scortisoara
Mirela Vaida este foarte pasionata de gatit, ca orice fiica veritabila a Moldovei. Cantareata, actrita si prezentatoare TV, Mirela imbraca acasa hainele de gospodina si nu se sfieste sa isi murdareasca mainile prin bucatarie. Iar cum copiii sunt nerabdatori sa o ajute, voia buna este si ea asigurata.
Blonda a reinventat o reteta de tarta cu mere cu aluat fraged si i-a adaugat un ingredient care, ar spune unii, este cam nepotrivit pentru cei mici: coniacul. Cantitatea nu este, insa, deloc mare, iar alcoolul se evapora atunci cand tarta este bagata la cuptor, prin urmare nu exista motive de ingrijorare. Coniacul este doar pentru un plus de savoare!
Cum prepari tarta cu mere si scortisoara a Mirelei Vaida
Profitand de notorietatea sa, Mirela Vaida a decis sa impartaseasca si cu alte mamici reteta ei de tarta cu mere si scortisoara, considerata delicioasa si de cei mici, si de cei mari.
„Dragilor, buna dimineata! Am facut zilele trecute o tarta de mere cu scortisoara absolut delicioasa! Aromata, simpla, cu ingrediente putine si la indemana oricui. M-am gandit sa va impartasesc reteta in noul meu vlog", a scris Mirela Vaida pe contul sau de Instagram.
Cei care au urmarit filmuletul au constatat cu surprindere ca Mirela a adaugat si un ingredient secret: un strop de coniac!
"Pentru blat nu e nevoie de multa munca in bucatarie. Il faceti simplu, din trei ingrediente: faina, zahar si unt. Pentru umplutura prajiturii e nevoie de mere, scortisoara, zahar vanilat si aroma de cognac".
Vedeta nu s-a laudat doar cu preparatul final, ci a postat si reteta detaliata, pentru toate gospodinele care vor sa faca ceva bun!
Ingrediente aluat: 200 g unt, 3 linguri ulei, un praf de sare, 500 g faina, 100 g iaurt
Ingrediente umplutura: 12 mere mari, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 lingurite scortisoara, 100 g stafide, coaja rasa de la o lamaie.
Mod de preparare: Se cerne faina intr-un bol, se face gaura in mijloc si se adauga untul moale, taiat cubulete, uleiul, sarea si iaurtul. Se framanta pana se obtine un aluat consistent, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider timp de 30 de minute, timp in care se prepara umplutura.
Merele se spala, se taie felii, iar peste ele se un zaharul, scortisoara, stafidele, vanilia si coaja de lamaie, iar apoi se asteapta aproximativ 15 minute, pana cand se formeaza un sirop.
Aluatul se scoate de la frigider, se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava pentru tarta; daca aluatul este prea fraged si se rupe la intins, se poate modela cu mainile direct in tava, pentru a forma o foaie cat mai uniforma. Feliile de mar se aseaza peste aluat, iar apoi umplutura se stropeste cu siropul obtinut, dar si cu putin coniac, iar la final se presara deasupra scortisoara dupa gust. Tarta astfel preaparata se coace timp de 50 de minute, iar la final se pudreaza cu zahar pudra si este gata pentru a fi servita calda sau rece, dupa gust.
FOTO: Facebook/Mirela Vaida