Motivul pentru care Andreea Antonescu a fost nevoita sa renunte la a-si mai alapta fetita

/ / Modificat: 2023-04-30
Motivul pentru care Andreea Antonescu a fost nevoita sa renunte la a-si mai alapta fetita

Hranirea la san a bebelusului este cea mai naturala forma de apropiere intre mama si copil. Cu toate ca majoritatea proaspetelor mame isi doresc sa isi alapteze bebelusii, nu in toate cazurile lucrurile merg ca la carte. Multe mamici intampina dificultati in procesul de alaptare, ba chiar sunt nevoite sa intrerupa hranirea la san a bebelusului, din diverse motive. Din aceasta categorie face parte si Andreea Antonescu, a carei fetita are in prezent 4 luni. Artista a marturisit, intr-un interviu, ca a alaptat-o o perioada pe cea mica, dupa care a fost nevoita sa renunte.

Andreea Antonescu este o mamica dedicata si implicata si face tot posibilul sa isi onoreze obligatiile profesionale, dar si sa petreaca cat mai mult timp alaturi de bebelusa ei. Venice Victoria, care a venit pe lume in luna decembrie a anului trecut, ii solicita vedetei mare parte din timp si atentie. Ea a recunoscut ca fetita o ajuta sa fie activa si asa a reusit sa dea jos rapid kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Cantareata a si alaptat o perioada, dupa care a intrerupt procesul, din cauza unei afectiuni pe care o are fetita ei.

„Nu alaptez in momentul acesta, am alaptat o perioada, pana cand fetita mea a facut intoleranta la lactoza si atunci a trebuit sa oprim procesul”, a spus Andreea Antonescu, in urma cu ceva timp, intr-un interviu pentru EGO.ro.

Cum se manifesta intoleranta la lactoza in cazul bebelusilor

Intoleranta la lactoza la bebelusi nu este o boala in sine, ci lipsa capacitatii organismului de a metaboliza zaharurile din lapte si din produsele lactate. Copiii care prezinta aceasta intoleranta au cateva semne specifice: eruptii cutanate, dureri de burtica (asa-zisele colici ale bebelusului), balonare, gaze, zgomot la nivelul abdomenului (atunci cand spunem ca burtica forfoteste), diaree.

Intoleranta la lactoza se poate identifica cu ajutorul unor teste specifice. In functie de fiecare caz in parte, medicul va decide ce este de facut. In unele cazuri, lactatele sunt eliminate complet din alimentatia copilului, insa in alte cazuri, copiii pot consuma in continuare lactate in cantitati moderate, astfel incat organismul sa se obisnuiasca sa digere lactoza, iar intoleranta sa fie tinuta sub control.

FOTO: Facebook 

Taguri Andreea antonescu Alaptarea copilului Alaptarea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre