Oana Roman l-a dat in judecata pe fostul ei sot. I-a facut plangere penala lui Marius Elisei

/ / Modificat: 2024-07-18
Oana Roman l-a dat in judecata pe fostul ei sot. I-a facut plangere penala lui Marius Elisei

 

Oana Roman a hotarat sa actioneze legal impotriva fostului sot, Marius Elisei, acuzandu-l de neglijarea responsabilitatilor familiale.

Fiica lui Petre Roman a decis sa apeleze la justitie din cauza refuzului repetat al lui Marius de a contribui financiar la intretinerea fiicei lor, fortand-o astfel sa ia aceasta masura extrema.

Intr-un interviu pentru spynews.ro, Oana a preferat sa nu comenteze detaliile procesului, dar si-a exprimat increderea ca autoritatile vor gestiona corect situatia si ca va primi dreptatea cuvenita. Ea a adaugat ca a incercat in repetate randuri sa ajunga la un acord amiabil cu tatal fiicei sale, insa fara succes.

„Acesta este un demers făcut după numeroase încercări în care a dorit să se înțeleagă în mod amiabil cu tatăl fetiței, însă fără niciun rezultat”.

Pana in prezent, Marius Elisei nu a contribuit deloc financiar, acumuland datorii de aproximativ 4.000 de euro.

In aceasta situatie, Oana Roman a decis sa depuna o plangere penala pentru abandon de familie. Ea este hotarata sa prezinte autoritatilor toate dovezile necesare pentru a sustine acuzatiile sale.

Conform articolului 378 din Codul Penal, abandonul de familie se refera la „savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte: parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale, neindeplinirea, cu rea-credinta, a obligatiei de intretinere prevazute de lege, neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca”.

Oana Roman si Marius Elisei s-au despartit in 2021 

In februarie 2021, cand cei doi s-au despartit, au semnat un acord prin care Marius se obliga sa plateasca lunar o pensie alimentara pentru fiica lor, Maria Isabela, cu conditia ca suma sa nu fie mai mica de 500 de lei. Cu toate acestea, Marius nu a contribuit financiar deloc pana acum, desi suma convenita era una modesta.

Pe langa neplata pensiei alimentare, Marius Elisei nu a fost prezent nici in viata fiicei lor, lipsind inclusiv de la aniversarile ei.

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oana roman Judecatorie Divort parinti

Articole recomandate

Citeste si despre