Vitamina A se gaseste in natura in alimentele de origine animala, cat si vegetala. Este recomandata impotriva tulburarilor de vedere, da rezistenta organismului in fata infectiilor cailor respiratorii, echilibreaza sistemul imunitar si scurteaza durata de boala. De asemenea, vitamina A">vitamina A mentine sanatatea straturilor superficiale ale tesuturilor si organelor interne si mucoaselor organismului. Mai mult, consolideaza oasele si dintii si are un rol decisiv in procesul de crestere. Imbunatateste vederea si are un rol esential in cresterea acuitatii vizuale in intuneric. Este folosita si pentru tratamentele cosmetice, mentinand aspectul tanar al pielii, ajutand la regenerarea parului si a pielii.
Semnele care indica lipsa vitaminei A pot fi lipsa de adaptare a ochiului la vederea in lumina crepusculara, pierderea luciului corneei, care poate ajunge rugoasa si uscata, aparitia de cosuri pe fata, incaruntirea precoce a parului, diminuarea gustului sau diaree. Sursele naturale de vitamina A sunt ficatul si uleiul de peste, untul, lactatele, galbenusul de ou, morcovii, fructele galbene, legumele de culoare verde inchis si galbene.
13 Aprilie 2007