Una din 10 femei din Marea Britanie vor avea cancer de san – insa 90% dintre aceste cazuri sunt legate de stilul de viata. Cercetatorii din Marea Britanie au declarat ca in ciuda faptului ca aproximativ 10% din cazurile de cancer de san sunt ereditare, stilul de viata - in special dieta si exercitiile fizice - are un impact major in declansarea cancerului de san.
Una din 10 femei din Marea Britanie vor avea cancer de san – insa 90% dintre aceste cazuri sunt legate de stilul de viata. Cercetatorii din Marea Britanie au declarat ca in ciuda faptului ca aproximativ 10% din cazurile de cancer de san sunt ereditare, stilul de viata - in special dieta si exercitiile fizice - are un impact major in declansarea cancerului de san.
1. Atentie la greutatea corporala si la aportul caloric. In cazul femeilor supraponderale, scaderea greutatii va determina reducerea riscului de aparitie a cancerului de san.
2. Faceti exercitii fizice! Se recomanda cel putin 3-4 ore de exercitii fizice pe saptamana.
3. Limitati consumul de alcool – consumul unui pahar de bauturi alcoolice, zilnic, creste riscul de aparitie a cancerului de san cu 7%, asadar o persoana care consuma zilnic 5 pahare de bauturi alcoolice va avea un risc cu 35% mai mare de a dezvolta cancer de san.
4. Dieta trebuie sa contina multe fructe si legume pentru a asigura un aport crescut de substante anticanceroase.
5. Scadeti consumul de grasimi saturate de origine animala prin reducerea consumului de produse cu continut crescut de grasimi precum prajituri, biscuiti, produse de patiserie.
6. Nu toate grasimile sunt daunatoare organismului. Grasimile din uleiul de peste, avocado, masline, nuci contin substante anti-canceroase.
7. Dieta trebuie sa contina mult peste, in special ulei de peste datorita continutului crescut in substante anti-canceroase: vitamina D, vitamina A si acizi grasi omega 3.
8. Consumati multe produse cu continut scazut de grasime precum iaurt, lapte degresat, branza de vaci, produse care pe langa continutul scazut de grasime au si un continut crescut de calciu si deseori vitamina D, substante care protejeaza organismul impotriva cancerului.
Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro
16 Februarie 2007