Femeile aflate la menopauza carora le place sa consume carne la gratar sau afumata ar trebui mai degraba sa manance fructe sau legume, pentru ca au un risc cu 47% mai mare de a face cancer la san, potrivit unui studiu citat Reuters. Marii consumatori de carne care nu obisnuiesc sa consume fructe sau legume prezinta un risc cu 74% mai mare de a dezvolta o astfel de afectiune. Nu a fost gasita insa nicio relatie intre consumul de carne si cancerul la san in perioada post menopauza. Cercetatorii recomanda oamenilor sa consume mai mult mancare bazata pe fructe si legume si sa limiteze consumul de carne rosie. Cercetatorii au comparat 1.508 de femei care aveau cancer la san cu 1.556 femei sanatoase.
Si femeile care au consumat mai putin gratar sau carne rosie afumata dar si cateva fructe si legume prezinta un grad de risc ridicat de a face cancer la san, au concluzionat cercetatorii. Oamenii de stiinta spun ca pe de alta parte, carnea de pui sau de peste, oricum ar fi preparata, afumata, la rotisor sau pe gratar nu creste riscul aparitiei cancerului la san.
Citeste tot articolul in: NewsIn
7 Mai 2007