Alimente periculoase, pe masa romanilor in fiecare zi. "Aceste produse ucid usor"

/ / Modificat: 2019-02-26
Alimente periculoase, pe masa romanilor in fiecare zi.

Un studiu efectuat in Franta, timp de 7 ani, pe un esantion de 44.000 de persoane a aratat ca alimentele ultraprocesate, care nu mai contin aproape niciun element nutritiv natural scad speranta de viata cu 14%.

Conservele de carne, produsele de panificatie congelate si anumite mezeluri sunt doar cateva alimente ultraprocesate care se regasesc si pe masa romanilor in fiecare zi.

Ce sunt alimentele procesate

Alimentele ultraprocesate trec prin mai multe stadii de preparare. Astfel, spun specialistii, cu cat trec prin mai multe procese de preparare, cu atat pierd mai multi nutrienti.

"Daca nu avem vitaminele, organismul se imbolnaveste, iar vitaminele se distrug la temperaturi de peste 70 de grade si noi trebuie sa le luam de undeva si nu le putem lua decat din alimente care sunt in stare cruda sau mai putin procesate", a explicat Nastasia Belc, Institutul pentru Bioresurse Alimentare, potrivit Digi24.

Expertii avertizeaza ca aceste produse contin si mult zahar, aditivi alimentari, dar si grasimi hidrogenate.

"Boala cardiovasculara, diabetul, obezitatea, colesterolul, cariile dentare, in special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave, mai ales de la varste mici. Aceste alimente ultraprocesate ucid usor," a precizat medicul nutritionist, Lygia Alexandrescu, conform Digi24.

Nutritionistii recomanda sa se consume mancare gatita acasa si sa se evite alimentele de tip fast food sau cele care trec prin mai multe procese de preparare.

Taguri Alimente periculoase sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre