Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur.
Autismul afecteaza modul in care copilul percepe si proceseaza informatia senzoriala.
Conform noilor cercetari, baietii cu autism si alte tulburari de acest gen prezinta un nivel mult mai mare de hormon de crestere (STH - hormonul somatotrop), ceea ce ar putea explica de ce acesti copii au circumferinta capului mai mare.
De asemenea, acestia au o greutatea mai mare decat cei fara probleme. Alte studii au demonstrat deja ca acei copii care sufera de autism prezinta o crestere rapida a capului in primii ani de viata.
Dr. Duane Alexander, directorul Institutului National pentru copii din Statele Unite spune ca acest studiu reprezinta o speranta in a intelege autismul ca afectiune, iar viitoare studii vor determina daca nivelul hormonului de crestere este asociat cu cresterea anormala a capului in cazul autismului.
Nimeni nu cunoaste inca ce anume determina autismul, acesta dereglare complexa a dezvoltarii comportamentale ce conduce la atatea probleme ale interactiunii sociale si ale comunicarii.
Cercetatorii nu au masurat nivelul hormonului de crestere deoarece din punct de vedere tehnic este greu de realizat, ci au observat ca acei copii cu autism prezinta circumferinta capului mai mare, au o greutate mult mai mare si un indice al masei corporale pe masura. Diferente intre inaltimea copiilor sanatosi si cea a copiilor cu autism nu au fost gasite.
Laura Moise
Redactor Copilul.ro
1 Noiembrie 2007