Baiat de 3 ani, diagnosticat de Chat GPT, dupa ce medicii care l-au consultat nu au reusit sa-i puna un diagnostic

/ / Modificat: 2023-09-17
Baiat de 3 ani, diagnosticat de Chat GPT, dupa ce medicii care l-au consultat nu au reusit sa-i puna un diagnostic

Situatie socanta pentru un baiat de trei ani. Niciun medic nu reusea sa ii identifice cauza durerilor cronice si, implicit, nu a primit vreun tratament. Raspunsul pentru ceea ce i se intampla a venit de la ChatGPT.

Totul a inceput in timpul pandemiei de COVID-19, atunci cand Courtney a cumparat o casa pentru a se muta alaturi de cei doi copii ai sai. La scurt timp dupa, fiul ei, Alex, pe atunci avea doar 3 ani, a inceput sa aiba dureri. Apoi Alex a inceput sa mestece lucruri, asa ca Courtney a decis sa il duca la dentist insa nici asta nu a rezolvat situatia.

"Dadaca noastra a inceput sa-mi spuna: ‘Trebuie sa-i dau Motrin in fiecare zi, sau are crize uriase’”, a declarat Courtney.

Au urmat apoi alte lucruri. Alex a inceput sa mestece diverse. Timp de trei ani au trecut printr-o multime de consultatii, dar niciun diagnostic. Raspunsul a venit de unde nimeni nu se astepta. Courtney a apelat la Inteligenta Artificiala. A scris pe platforma ChatGPT ce se intampla.

"Am vazut atat de multi medici. Am ajuns la urgente la un moment dat. Am continuat sa caut. Chiar mi-am petrecut noaptea pe (computer) trecand in revista toate aceste lucruri”, spune ea.

Astfel, ChatGPT a sugerat diagnosticul de sindrom al cordonului legat, lucrurile au inceput sa capete sens. Atunci cand micutul a inceput sa mestece lucruri parintii au cerut ajutorul stomatologului, dar care a respins orice ipoteza. I-a indemnat sa mearga spre ortodont, specializat in obstructia cailor respiratorii. Astfel, au descoperit ca palatul moale al lui Alex era prea mic pentru gura si dintii lui, ceea ce il facea sa respire mai greu pe timpul noptii. I-a fost montat un aparat de expansiune in cerul gurii si lucrurile deja au inceput sa se schimbe.

Ulterior au observat ca Alex nu mai crestea. Astfel au mers la medicul pediatru, insa acesta a considerat ca pandemia ii afecteaza micutului negativ dezvoltarea. Mama lui nu a fost de acord cu diagnosticul primit, asa ca nu s-a lasat batuta. Indiferent la cati medici a fost dus copilul, specialistii se axau doar pe domeniile lor individuale.

Intr-un final, Courtney a cerut ajutorul tot platformei ChatGPT, acolo unde, in cele din urma, a gasit diagnosticul: sindromul cordonului legat. A facut apoi o programare la neurochirurg, acolo unde a primit ajutorul necesar.

FOTO: antena3.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diagnostic Baiat

Articole recomandate

Citeste si despre