Cand se poate introduce carnea in alimentatia bebelusului. Recomandarile pediatrilor

/ / Modificat: 2022-10-02
Cand se poate introduce carnea in alimentatia bebelusului. Recomandarile pediatrilor

Inceperea diversificarii alimentatiei este o perioada stresanta pentru parinti. Acestia isi pun numeroase intrebari legate de alimentele care pot fi date bebelusului, cantitatea acestora, modul de preparare si momentul in care sa le ofere sau nu.

Daca toti parintii stiu ca diversificarea incepe cu legume si fructe, marile semne de intrebare vin in ceea ce priveste carnea. Cand si cum poate fi aceasta inclusa in alimentatia bebelusului?

Pediatrul Diana Voican a vorbit despre acest subiect in cadrul unei emisiuni tv.    

”Metoda de diversificare s-a schimbat de-a lungul timpului. Este bine sa fie inceputa cu legume. Legumele sunt cele mai sanatoase alimente. Cele mai bine tolerate sunt morcovul, radacinoasele, apoi dovlecelul, broccoli, si toate legumele introduse pe rand. Concomitent se introduc si fructele. Banana este cea mai tolerata si cea mai placuta la gust si cea mai acceptata de copii. 

Ulterior oul, carnea si branza. Aici putem folosi laptele de origine animala. Grisul din grau, din grisul nostru autohton, este minunat pentru copii.

Carnea poate fi introdusa in jurul varstei de 7, 8, sau chiar 9 luni, chiar si pestele. Pestele este un aliment bine tolerat, este o sursa buna de proteina, de acizi grasi de tip Omega 3, acei acizi grasi care sunt foarte buni pentru sanatatea sistemului nervos. Si oul este o sursa buna de fier, mai intai incepand cu galbenusul, care este o sursa foarte buna de vitamine, iar apoi albusul, care poate avea capacitatea de a crea alergii. 

Putem sa le oferim copiilor si fructe de mare in jurul varstei de un an, astfel incat la aceasta varsta copilul sa ajunga la toate alimentele din dieta unui adult”, a mai spus Diana Voican intr-o emisiune de la Antena 3.

Taguri Carne pui alimentatie bebelusi Recomandari hrana solida bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre