Cele 10 mituri ale regimurilor de slabit

/ / Modificat: 2007-02-19
Cele 10 mituri ale regimurilor de slabit

Exista nenumarate "retete" pentru a pierde in greutate si foarte multe sfaturi despre curele de slabire. Numai ca unele dintre aceste sfaturi sunt contradictorii si pentru unele persoane devine foarte greu sa se poata tina de un regim alimentar.


Exista nenumarate "retete" pentru a pierde in greutate si foarte multe sfaturi despre curele de slabire. Numai ca unele dintre aceste sfaturi sunt contradictorii si pentru unele persoane devine foarte greu sa se poata tina de un regim alimentar.

Specialistii britanici, insa, au stabilit 10 mituri false legate de diete. Unul dintre aceste mituri este despre mancatul seara. Legenda "povesteste" ca daca mananci seara dupa anumite ore iei in greutate, din cauza ca esti mai putin activ si, de aceea, arzi mai putine calorii. Chiar daca unele persoane se jura ca daca n-au mancat seara au reusit sa slabeasca, specialistii britanici sustin ca exista studii care arata ca organismul stocheaza surplusul de grasime indiferent de ora la care mancam ultima data intr-o zi.

Iar grasimea corpului este determinata de ceea ce mananci in 24 de ore. Un alt mit despre ingrasat se refera la renuntatul la fumat.

Multe persoane continua sa fumeze de teama ca se vor ingrasa daca renunta la viciu. Specialistii spun ca nicotina creste metabolismul si este posibil sa luam putin in greutate, dar totul se poate rezolva tinand cont de caloriile consumate la fiecare masa. Alte persoane considera ca exista anumite alimente care ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. Ele cred ca daca vor consuma mai multe grepuri sau vor manca varza vor pierde mai repede in greutate. Specialistii sunt de parere ca nu poti ramane pentru totdeauna la aceste alimente si, cand vei schimba dieta, kilogramele pierdute se vor "intoarce".

O alta parere gresita este ca poti sa mananci orice daca faci efort fizic in mod frecvent. Nutritionistii spun ca nu poti pierde in greutate decat daca numarul de calorii ingerate este mai mic decat al celor consumate. Un alt mit este legat de faptul ca un produs cu un continut scazut de grasimi presupune neaparat ca are si mai putine calorii. Nutritionistii spun ca unele dintre aceste produse sunt suplimentate cu mult zahar si pot avea mai multe calorii decat "versiunile grase".

Dietele prin infometare te ingrasa, in cele din urma, dupa ce revii la o dieta normala. Specialistii ridica si problema exercitiului fizic, dar daca nu executi corect exercitiile poti avea mai multe neplaceri decat beneficii. Studiile arata ca reprizele scurte, dar intense, de exercitiu sunt mai eficiente. Specialistii spun ca este o idee buna sa limitezi anumite grupe, dar nu trebuie sa renunti total la unele alimente, cum ar fi carbohidratii (ca painea, cartofii, pastele fainoase, orezul etc), deoarece, chiar daca esti la regim, trebuie sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa.

Ultimul mit se refera la pierderea in greutate fara a face si efort fizic. Tehnic, acest lucru este posibil, poti slabi daca ai o anumita dieta, dar vei scapa de kilogramele in plus mult mai greu. Combinarea unei diete cu un program de exercitii fizice va avea mai multe beneficii asupra sanatatii.  

Citeste tot articolul in: Gandul

19 Februarie 2007

Articole recomandate

Citeste si despre