Ciocolata, benefica pentru creier

/ / Modificat: 2007-02-22
Ciocolata, benefica pentru creier





 

Mancati zilnic ciocolata! Consumata in cantitate moderata, ciocolata are efecte benefice asupra activitatii cerebrale si poate intarzia chiar imbatranirea. Afirmatia are la baza doua studii publicate in Marea Britanie si Statele Unite, care au avut ca obiect un anumit tip de cacao. Secretul poarta numele de flavanol, o substanta anti-oxidanta, continuta in pudra de cacao, care energizeaza functiile mentale. In timpul cercetarilor s-a observat ca la toti consumatorii, cantitatea de sange pompata in creier creste imediat.

Rezultatele cercetarilor sunt incurajatoare si ar putea conduce la descoperirea unui tratament impotriva accidentelor vasculare. Oamenii de stiinta demonstrasera, in timpul unor teste clinice, ca flavanoidele sunt benefice pentru inima. Acum, ei sugereaza ca sunt bune si pentru creier. Studiul din Marea Britanie a fost realizat pe tinere femei, la care s-a observat o crestere a presiunii vasculare in creier timp de doua-trei ore. In Statele Unite, studiul a fost facut pe adulti sanatosi, cu varsta peste 50 de ani. Oricat de sanatoasa ar fi, ciocolata trebuie consumata in cantitati moderate, avertizeaza, totusi specialistii.

Realitatea TV

22 Februarie 2007

Articole recomandate

Citeste si despre