Coditele afro duc la aparitia cheliei

/ / Modificat: 2007-08-28
Coditele afro duc la aparitia cheliei





 

Expertii spun ca hairstylingul modern prin care parul este legat de scalp duce la zone de chelie permanente, relateaza BBC News.

Extensiile sau alte stiluri care trag parul in jos, mai ales combinate cu chimicale care indreapta parul, cauzeaza chelia. Studiul a inclus 2.000 de adulti si copii, iar dermatologii au ajuns la concluzia ca foliculii de par afectati s-ar putea sa nu se refaca niciodata.

Aceste stiluri de par impletit castiga din ce in ce mai multa popularitate, in special datorita unor vedete internationale ca David Beckham care le-a transformat intr-un trend.

Cercetatorii spun ca un copil din 7 si o treime din femei sufera de un tip de chelie direct legata de faptul ca parul este tot timpul sub tensiune. Aceasta afectiune este mai frecventa in cazul celor care folosesc chimicale pentru a-si indrepta parul. Astfel, unul din 5 copii care folosesc chimicale de acest gen chelesc.

Specialistii avertizeaza ca o astfel de coafura poate provoca caderea ireparabila a parului dupa o perioada de timp si poate avea efecte psihologice cum ar fi pierderea increderii in sine.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

28 August 2007

Articole recomandate

Citeste si despre