Aproape 400 de copii sunt diagnosticati, anual, cu cancer in Romania, iar o treime dintre acestia au intre 0 si 4 ani, spun reprezentantii Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica.
Reprezentantii Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica subliniaza ca mai mult de jumatate dintre copii ajung la oncologul pediatru in stadii avansate ale bolii, iar leucemia este cel mai frecvent tip de cancer intalnit la copiii si adolescentii din Romania.
"31% din cazurile de malignitati o reprezinta leucemiile, 15% limfoamele, leucemiile si limfoamele sunt boli de sistem cu terapii diferite de tumorile solide. In rest, tumorile cerebrale reprezinta 14%. Fiecare centru oncologic inregistreaza fiecare caz nou pe care il ia in tratament, notifica de asemenea si fiecare eveniment important care apare in evolutie si in egala masura daca survine decesul”, a declarat, Monica Dragomir, presedintele Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica, potivit Mediafax.
Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica a lansat Registrul National al Cancerelor la Copil, astfel incat, pentru prima data Romania va avea statistici despre aceasta boala la copiii.
Potrivit datelor furnizate de societate, in perioada 2010-2017 au fost inregistrate 3.000 de cazuri noi de cancer la copiii pana in 14 ani, iar in acest interval au fost facute 5.000 de notificari despre starea lor.
Analiza pe sexe arata o pondere mai mare a diagnosticului de cancer la baieti, pentru toate grupele de varsta din tara noastra.