Laptele de vaca este contraindicat sugarilor deoarece contine prea multe lipide, este mai greu digerabil si mai putin bogat in saruri si proteine decat cel de mama.
Laptele de vaca este contraindicat sugarilor deoarece contine prea multe lipide, este mai greu digerabil si mai putin bogat in saruri si proteine decat cel de mama.
"Laptele de vaca este cea mai proasta solutie de a hrani un copil nou-nascut. Un astfel de aliment poate dauna sanatatii deoarece nu contine anticorpi si este mult prea gras pentru a putea fi suportat de organismul celor mici", spune dr. Remus Lupu, medic generalist in cadrul unui cabinet particular.
Medicii avertizeaza ca, in cazul in care laptele nu este fiert suficient, exista si pericolul transmiterii unor bacterii, infectiile fiind destul de frecvente in timpul verii.
Pentru mamele care nu isi pot alapta copiii la san sunt de preferat laptele praf, cel termic - in a carui structura au intervenit specialistii - sau cel din care s-au scos sarurile si s-au adaugat proteine.
Pana la implinirea varstei de 4 luni este bine ca micutii sa bea lapte diluat cu ceai de tei si indulcit in proportie de 5% (10 lingurite de zahar la 1 litru de amestec), pentru ca in acest fel produsul devine mai usor de digerat, avertizeaza specialistii.