Magneziul este necesar in dezvoltarea organismului, in echilibrul psihic si imbunatateste metabolismul vitaminei C si al calciului. Necesarul zilnic de magneziu pentru adulti este de aproximativ 300 mg zilnic, iar pentru gravide, 400 mg. "Alimentele cu continut mare in clorofila sunt bogate in magneziu: salata, ceapa verde, urzicile, dar si germenii de grau, fasolea uscata, alunele sau soia. Unul dintre cele mai bogate alimente in magneziu este cacaoa. Si fructele precum prunele, bananele si unele legume, ca patrunjelul ori spanacul, contin magneziu", spune medicul Ciprian Constantin.
Deficitul de magneziu se manifesta prin crampe musculare, hiperemotivitate, senzatia de lipsa de aer, furnicaturi si amorteli ale mainilor si picioarelor. Pot aparea insa si diferite reactii alergice, carii dentare, insomnii rebele. Unele studii americane au aratat ca 30% dintre femei au o dieta cu un continut prea mic de magneziu.
Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei
10 Iulie 2007