Mama cu doi copii, primul pacient injectat cu un potential vaccin impotriva COVID-19

/ / Modificat: 2020-03-18
Mama cu doi copii, primul pacient injectat cu un potential vaccin impotriva COVID-19

Oamenii de stiinta americani au inceput, in cadrul unui studiu clinic, sa testeze un posibil vaccin contra coronavirusului pe pacienti umani. 

Kaiser Permanente Washington Research Institute din Seattle a dezvoltat un vaccin impotriva COVID-19 in timp record si a inceput sa-l administreze pe data de 16 martie.

Prima persoana care a primit o doza din acest potential vaccin a fost Jennifer Haller, in varsta de 43 de ani, mama a doi copii si manager la o companie de tehnologie, potrivit The Associated Press. 

"Cu totii ne simtim atat de neputinciosi. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva," a spus Haller, adaugand ca cei doi copii ai sai "cred ca este fain" ca participa la acest studiu.

Jennifer a spus ca va fi nevoita sa isi masoare temperatura zilnic si sa noteze fiecare posibil simptom, ea fiind avertizata cu privire la potentialele efecte secundare ale vaccinului. 

Alti 45 de voluntari pe lista pentru testarea posibilului vaccin

45 de voluntari, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, vor primi doua doze de vaccin pe o perioada de aproximativ 6 saptamani, potrivit Institutelor Nationale de Sanatate din SUA (NIH).

Institutul National de Alergii si Boli Infectioase (NIAID), parte a NIH, finanteaza studiul. Vaccinul se numește mRNA-1273 si a fost dezvoltat de o companie de biotehnologie din Cambridge, Massachusetts.

"Gasirea unui vaccin sigur si eficient pentru prevenirea infectiei cu SARS-CoV-2 este o prioritate urgenta a sanatatii publice. Acest studiu de faza 1, lansat cu viteză record, este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv." a declarat directorul NIAID, Anthony Fauci.

Alte potentiale vaccinuri COVID-19 sunt dezvoltate in intreaga lume, inclusiv la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed. Dr. Kayvon Modjarrad, director la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed, testeaza un potential vaccin care ar bloca virusul sa se aseze pe plamanul unei persoane. 

"Daca nu poate intra in celulele pulmonare, nu poate provoca boala," a spus Modjarrad.

Cu toate acestea, cursa pentru vaccinul impotriva coronavirusului ar putea dura 12 pana la 18 luni pana ar ajunge pe piata.

Sursa: cbsnews.com

Taguri Vaccin Studiu

Articole recomandate

Citeste si despre