O fata de 15 ani fara comorbiditati, ucisa de Covid chiar in ziua in care trebuia sa se vaccineze

/ / Modificat: 2021-10-03
O fata de 15 ani fara comorbiditati, ucisa de Covid chiar in ziua in care trebuia sa se vaccineze

O adolescenta de 15 ani a murit din cauza complicatiilor Covid-19 chiar in ziua in care era programata la vaccinare. Ea fusese depistata pozitiv cu doar patru zile inainte de deces, timp in care starea i s-a agravat galopant.

Jorja Halliday era "o fata iubitoare, un kickboxer talentat si o muziciana in devenire", cum a descris-o chiar mama ei. La varsta de 15 ani luase decizia sa se vaccineze impotriva Covid-19, dar o raceala puternica a determinat-o sa faca un test, care a iesit pozitiv. Isi anulase programarea la vaccin pentru ca trebuia sa stea in izolare, insa starea i s-a agravat brusc si a fost internata la spitalul Queen Alexandra, din Portsmouth.

Raceala care nu a fost raceala

Weeendul trecut, Jorja a inceput sa aiba simptome asemanatoare unei raceli, dar de teama ca ar putea fi pozitiva la SARS-CoV-2 a determinat-o sa se testeze. Banuiala a fost confirmata de testul PCR, iar Jorja a intrat in izolare pe 25 septembrie.

Luni deja nu mai putea sa manance din cauza durerilor puternice de gat si a inceput tratamentul cu antibiotic. Cum starea ei se inrautatea de la o ora la alta, Jorja a fost internata in spital, la terapie intensiva, iar mama ei a putut sa ii stea alaturi.

"Desi au realizatcat de grava este starea ei, m-au lasat sa o ating, sa o tin de mana, sa o imbratisez. Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat. Am fost alaturi de ea tot timpul", spune mama fetei, devastata de tragedia care i-a lovit familia, dar recunoscatoare personalului din spital pentru toate eforturile depuse sa ii salveze fiica.

De ce a murit, de fapt, adolescenta

Medicii au incercat sa o conecteze pe Jorja la un ventilator, pentru a o ajuta sa respire, insa nu a fost posibil, din cauza ca ritmul ei cardiac nu putea fi stabilizat.

Desi era o tanara perfect sanatoasa, Jorja Halliday a fost internata cu miocardita Covid, o inflamatie cardiaca provocata de coronavirus, scoasa la iveala de analizele facute la internare.

FOTO: Facebook/Jorja Halliday

Taguri Covid-19 Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre