Cel mai bun moment al zilei in care este bine sa mancati oua este dimineata. "Pot fi consumate si la masa de pranz, dar niciodata seara pentru ca pot cauza neplaceri digestive", afirma dr. Mihaela Ionescu, nutritionist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", Bucuresti.
Cel mai bun moment al zilei in care este bine sa mancati oua este dimineata. "Pot fi consumate si la masa de pranz, dar niciodata seara pentru ca pot cauza neplaceri digestive", afirma dr. Mihaela Ionescu, nutritionist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", Bucuresti.
Cel mai bine este ca ouale sa fie consumate fierte, specialistii recomandand ca acestea sa fie tinute pe foc 5 minute din momentul in care apa da in clocot.
Prin prajire, ouale isi pierd o buna parte din vitamine, prin fierbere acestea se pastreaza intr-o masura mai mare. Inainte de a fi consumate, ouale trebuie spalate si verificate sa fie proaspete.
Citeste articolul complet in Evenimentul zilei